MATJAŽ KEK Volio bih samo da svi budu dovoljno samokritični i da preuzmu svoj dio odgovornosti

Subota, 18. kolovoza 2018. 18:40 Napisao/la  SC

U četvrtak nismo bili mentalno u stanju odigrati utakmicu kao što smo očekivali, to je moja odgovornost i krivica. Na igračima je da što prije zaborave tu utakmicu, kaže trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek

Nogometaši Rijeke u nedjelju na Rujevici igraju protiv Rudeša, tri dana nakon neočekivanog pooraza (0:1) od Sarpsborga u 3. pretkolu Europske lige:

- Nakon velikog razočaranja moramo gledati naprijed, jer nogomet se igra i dalje. Čeka nas utakmica protiv Rudeša koji je u prethodnim utakmicama pokazao da može iznenaditi. Sigurno da je naša prva misao kako se poslije svega vratiti i stabilizirati, kao doći do novih bodova koji bi bili barem privremeno najbolji lijek za rane. Gledao sam sve tr utakmice Rudeša, momčad je puna mladih i motiviranih igrača, njihov trener je dokazao u Splitu da ima ideju, momčadi mu uvijek dobro stoje ne terenu, dobro su organizirane, pojačali su se zadnjih dana. Nezgodna su momčad, ali u toj utakmici ipak je najbitnije kako će izgledati Rijeka, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Kao i obično u kriznim razdobljima, Kek je spremno preuzeo svoj dio odgovornosti:

- To je normalno u nogometu! Volio bih samo da  svi budu dovoljno samokritični i da preuzmu svoj dio odgovornosti. Koliko sam vidio, u svlačionici vlada veliko razočaranje. Ušli smo u sezonu s velikom željom da nešto napravimo u Europi. Mislim da je utakmica protiv Sarpsborga pokazala da u današnjem nogometu moraš računati na to da svi rade i da mogu igrati. Volio bih da naši igrači shvate da u nogometu postoje nažalost i takvi dani, trenuci kada ne uspiješ, kada ne zadovoljiš sebe i one koji stoje iza tebe. Velika je kvaliteta ako što prije izađeš iz takvog stanja. Nogomet se sastoji od pobjeda i poraza, puno sam ovakvih trenutaka prošao u životu. Isto kao što ne volim euforiju nakon pobjeda, volim biti samokritičan i objektivan kada se dogode ovakve utakmice. Rekao sam igračima ću im uvijek čuvati leđa dokle god budu pokazivali želju, ne može se reći da nisu htjeli. U četvrtak nismo bili mentalno u stanju odigrati utakmicu kao što smo očekivali, to je moja odgovornost i krivica. Na igračima je da što prije zaborave tu utakmicu i da dobrim igrama i pozitivnim rezultatima vrate vjeru sami sebi i navijačima. Zvižduke s tribina bilo je teško slušati, ali bili su razumljivi jer smo loše izgledali. Veseli me pjesma i pozitiva sa sjevera na kraju i nakon utakmice, to igračima mora biti inspiracija, rekao je Kek.

Rijeka je u nedjelju gost na Rujevici zbog čega su za sada protestirala tri kluba (S. Belupo, Osijek, Lokomotiva...):

- Nemam komentara! To je pitanje za glasnogovornika kluba. U svakoj situaciji uvijek se proziva Kek!

Standings provided by Sofascore