Matjaž Kek: Nisu meni Mišković ili Juričić krivi što igrači nisu spojili tri dodavanja

Srijeda, 22. kolovoza 2018. 08:52 Napisao/la  SC

Na svašta pomisliš nakon takvog poraza kao protiv Norvežana. Ali, dođe novi dan, novi trening pa nađeš neki izazov. Nema izgovora i nema alibija, kaže Kek

Matjaž Kek
Matjaž Kek

Matjaž Kek u razgovoru za Index između osalog još je jednom prokomenitrao ispadanje Rijeke iz Europske lige:

- Još se nisam od toga oporavio i najradije bih samog sebe u zemlju zakopao. Nismo napravili ono što se od nas očekivalo i dugo ćemo osjećati posljedice. Dva mjeseca radiš u tom smjeru, da se uđe u Europu i onda ne spojiš tri dodavanja u najvažnijoj utakmici. Uvijek idem od sebe i na meni je najveća odgovornost, ali što da sad radim, da se ubijem? Nekad se ti teški porazi mijenjaju u velike pobjede. Znam da će zvučati kao floskula, ali stvarno gledam samo sljedeću utakmicu. Ne zamaram se ostalim stvarima. Naravno, na svašta pomisliš nakon takvog poraza kao protiv Norvežana. Ali, dođe novi dan, novi trening pa nađeš neki izazov. Nema izgovora i nema alibija. Pa nisu meni Mišković ili sportski direktor krivi što igrači nisu spojili tri dodavanja. Uvijek idem od sebe. Teško mi je pao poraz, ali mislim da idemo u dobrom smjeru, smatra Kek.

Dinamo je ostao jedini predstavnik u Europi:

- Rijeka je sigurno najveće razočaranje. Mi smo Sarpsborg objektivno morali proći. Osijek je bio jako blizu, a u Gradskom vrtu se jako dobro radi. Hajduk je bio u egalu protiv Steaue, ali je ispao kako je ispao. Stvarno peh. S druge strane, Dinamu svaka čast. Oni izgledaju stvarno jako dobro i ja im najiskrenije držim palčeve da uđu u Ligu prvaka. Šteta za ostale, jer smatram da je realan domet hrvatskog nogometa dva ili tri predstavnika u skupinama europskih natjecanja, kaže Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.