MATJAŽ KEK Ispada da su na Rujevici svi fini i da nose kravate, a da sam ja babaroga!

Subota, 30. rujna 2017. 23:00 Napisao/la  SC

Da su opterećena teška, da su bila izuzetno teška prošle sezone, znao sam još u lipnju, ali tko me je tada želio slušati, govori trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek

Nogometaši Rijeke u nedjelju od 19 sati u Kranjčevićevoj igraju protiv Rudeša:

- Na redu je zadnja utakmica u ludom ritmu do stanke zbog nastupa reprezentacija, naša je želja da seriju završimo pozitivnim rezultatom. Napori su veliki, znamo koji nas protivnik čeka, da je to drugačija momčad nego što je bila na početku  sezone u utakmici na Rujevici. Oni su nakon par pozitivnih rezultata u posljednje vrijeme u dobrom stanju, imaju nekoliko iskusnih pojedinaca. Teren u Kranjčevićevoj vjerojatno neće biti u optimalnom stanju, obveze pred nama moramo prihvatiti kao takve, kaže trener Matjaž Kek koji se ne opterećuje posljedicama šokantnog poraza u Milanu.

- Nisam niti psiholog, niti psihijatar, ali ne znam zašto bi trebalo biti posljedica. Ja očekujem samo pozitivne reakcije igrača, a druga je stvar kako neki doživljavaju to što se događalo u Milanu. Probat ćemo ih usmjeriti u pravom smjeru. Ne mislim na rotacije u momčadi nego na to da u datom trenutku prepoznaš tko je najspremniji i tko najviše odgovara zamislima za određenu utakmicu. Put je bio naporan, došli smo iz Milana u četiri ujutro na Rujevicu, ali mislim da su to slatke brige ako tako želiš. Ako želiš da ti to postane problem, onda će biti tako. Igramo utakmicu u kojoj su bodovi isto vrijedni kao u utakmicama protiv Dinama ili Hajduka. Ne vidim da bismo mogli razmišljati o bilo čemu drugom osim o totalnoj mobilizaciji i angažmanu da dođemo do pozitivnog rezultata, govori Kek.

Zanimljivo je da se utakmica  igra na ionako lošem terenu u Kranjčevićoj nakon što su u petak utakmicu igrali Lokomotiva i Slaven Belupo:

- Valjda ljudi koji odgovaraju za takve stvari znaju što rade. Ako ja sada počnem pametovati opet će biti da napadam upravu, da šaljem poruke igračima, HNS-u... Ništa više neću reći, rekao je Kek prije nego što je opet rekao što je mislio da treba reći o odnosu s igračima:

- Moj je dojam je da je momčad napravila puno dobrih stvari u četvrtak, ne zanimaju me pojedinci. Igrači dobro znaju što je bilo dobro a što nije, ja ih želim usmjeriti na pravi put, da steknu samopouzdanje. Neću se zadovoljiti s malim stvarima, želim napraviti nešto bolje i kvalitetnije. Zbog toga treba ponekad istrpjeti kritiku. Nekada je kritika na mjestu, nekada trener pretjeruje. Sve je to dio našeg posla, ja to tako gledam. Ako se netko uvrijedio ili nije, to je druga stvar. Želim svima u Rijeci samo najbolje. I da znam da sutra više neću biti trener Rijeke,  do zadnjega trenutka ću ići na glavu. A da su opterećena teška, da su bila izuzetno teška prošle sezone, znao sam još u lipnju, ali tko me je tada želio slušati. Vi radite što hoćete, analiziraje, pišite, pitajte igrače što sam im rekao... Stalno mi se izvlače izjave iz konteksta. Ispada da svi na Rujevici šute, svi su svi fini i nose kravate, a ja sam babaroga. Nema više toga, obećao je Kek do idućeg susreta s novinarima.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.