Luka Modrić ponovo u Osijeku zbog sumnje da je neistinito svjedočio

Srijeda, 05. srpnja 2017. 13:48 Napisao/la  SC

Došao sam ovdje da bih iznio svoju obranu i rekao istinu kao svaki put do sada, kaže Modrić

Luka Modrić pojavio se u srijedu u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, koje 19. lipnja pokrenulo istragu protiv igrača Real Madrida zbog sumnje da je na suđenju Zdravku Mamiću 13. lipnja neistinito svjedočio.

Prema tumačenju državnog odvjetništva, Modrić je na sudu promijenio iskaz u odnosu na iskaz u istražnom postupku vezan o datumu potpisivanja aneksa ugovora temeljem kojega je stekao 50 posto iznosa od transfera iz Dinama u Tottenham.

Jasno, Modrićev iskaz u osječkoj sudnici išao je u prilog optuženom Zdravku Mamiću, kojega USKOK tereti da je oštetio Dinamo u konkretnom slučaju.

- Došao sam ovdje da bih iznio svoju obranu i rekao istinu kao svaki put do sada. Moja savjest je mirna i siguran sam da će se na kraju pokazati da nisam počinio nikakvo kazneno djelo. I dalje ne mogu pričati o postupku, rekao je Modrić nakon što je dao izjavu u odvjetništvu.

Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu, bivšem direktoru NK Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru u Osijeku se sudi zbog optužbi da su izvlačenjem novca oštetili Dinamo za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.