LOKOMOTIVA - RIJEKA Nitko ne može znati kako će Rijeka večeras izgledati u Kranjčevićevoj

Subota, 22. rujna 2018. 11:51 Napisao  I. V.

Problem je da nakon sedam kola Rijeka još nije uspostavila konture prepoznatljive igre ni kada igraju najbolji igrači

Domagoj Pavičić u središtu pozornosti
Domagoj Pavičić u središtu pozornosti Foto: Lario Tus

 

Rijeka večeras (19) igra protiv Lokomotive, derbi 8. kola igra se na obnovljenom igralištu u Kranjčevićevoj.

Riječka momčad večeras će pokušati napadati bez najboljih napadača, Heber, Acosty i Gorgon ne mogu igrati.

Trener Matjaž Kek u standardnom rosteru na raspolaganju ima još trojicu napadača (Čolak, Puljić, Kvržić) među njima samo jedan (Kvržić) prirodno igra na boku.

Rijeka će bez trojice ozlijeđenih napadača još većih problema imati u obrani, posebice na bokovima.

Konkretno, Heber i Acosty u utakmici protiv Dinama u Maksimira na bokovima defenzivno su igrali na visokoj europskoj razini, malo igrača u HNL-u ima takvu brzinsku izdržljivost.

Onako učestalo ponavljanje na okomici od sedamdesetak metara uz linije igrališta enormno troši organizme, obojica su morala izaći prije kraja utakmice.

Što se tiče veznog reda, u utakmicama na gostovanjima Kek ima manjih problema u slaganju središnjice nego u domaćim utakmicama.

Zahtjevi su drugačiji, Rijeka u gostima ne mora igrati na postavljene obrane.

Logično bi bilo očekivati da će Kek večeras opet složiti središnji trokut (Ćanađija i Grahovac iza, Lončar naprijed), koji je u utakmici protiv Dinama u Maksimiru relativno dobro zatvarao središnje prilaze.

Budući da će Kek vjerojatno igrati s Pavičićem i Lončarom, središnjica bi mogla biti  poduzetnija u napadu i izloženija u obrani.

Lokomotiva nije Dinamo, pritisak sigurno neće biti tako velik da oslabljena Rijeka ne bi trebala znati uspostaviti protok lopte primjeren kvaliteti igrača.

Kako će Rijeka večeras izgledati u Kranjčevićevoj ne može znati nitko, jer će Kek dosta toga morati improvizirati bez najboljih igrača.

Problem je da nakon sedam kola Rijeka još nije uspostavila konture prepoznatljive igre ni kada igraju najbolji igrači.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.