Istra 1961 ostvarila prednost pogotka u gostima nakon prve utakmice protiv Šibenika

Petak, 31. svibnja 2019. 21:14 Napisao/la  SC

Šibenik - Istra 1961 1:1. Mi jesmo bolji, ali to treba dokazati na terenu. U igri se mora vidjeti da smo mi igrali u prvoj, a Šibenik u drugoj ligi, kaže trener Istre 1961 Igor Cvitanović

Kukec razveselio domaćine
Kukec razveselio domaćine

 

Nogometaši Istre 1961 stekli su prednost pogotka u gostima nakon prve kvalifikacijske utakmice protiv Šibenika na Šubićevcu.

U 13. minuti Ampen se izborio za loptu u kaznenom prostoru, odigrao Kukecu koji je sa 14 metara ljevicom plasirao loptu u desni gornji Čondrićev kut - 1:0.

Nije dugo trajalo veselje domaćina.

U 15. minuti Obeng je ubacio slijeve strane, Fuentes je ispred prve vratnice loptom iznenadio Labrovića - 1:1.

Puno je teže Labroviću u 38. minuti bilo obraniti Fuentesov udarac glavom iz blizine nakon ubačaja Obenga.

Igrači Istre 1961 od pogotka u 15. minuti relativno su mirno kontrolirali rezultat do kraja utakmice.

Oprezni pristup obiju momčadi uskratio je gledatelje za uzbuđenja, ulog je (pre)velik da bi se igralo opušteno.

- Utakmica nije bila lijepa, u svemu nas je ometao vjetar, obje ekipa igrale su bojažljivo. Brzo smo se vratili nakon primljenog pogotka što nam je dalo stabilnost. Očekivao sam više, ali 1:1 je dobar rezultat. Mi jesmo bolji, ali to treba dokazati na terenu. U igri se mora vidjeti da smo mi igrali u prvoj, a Šibenik u drugoj ligi. Mi ćemo to dokazati u ponedjeljak, mislim da će se Šibenik teže oporaviti. Znali smo otprilike kako će Šibenik igrati, da neće igrati napadački kao što igra u drugoj ligi. Mislim da smo dobro zatvarali, imali smo najbolju priliku, Fuentes je imao šansu glavom. Teško mi je procijeniti kako će Šibenik igrati u Puli, mi znamo kako ćemo mi igrati, kaže trener Istre 1961 Igor Cvitanović.

- Tvrda utakmica kao što smo očekivali. Odigrali smo kao što sam htio, nije se moglo očekivati da ćemo igrati kao u drugoj ligi, bili smo oprezniji, stajali smo kompaktno. Istra nije stvorila puno prilika. Zabili smo rano gol, šteta što smo ga odmah primili. Na kraju sam zadovoljan. Taj gol Istre može nešto značiti, veseli me da sam vidio neke stvari u igri, Istru sada bolje znamo. Imamo aktivan rezultat, mislim da je pritisak sada još malo veći na igračima Istre, rekao je trener Šibenika Borimir Perković.

ŠIBENIK: Labrović, Blaić, Pandža, Bilić, Kukec (72 Celić), Ampem, Barišić, Maleš (69 Kendeš), Vukorepa, Bulat, Roca

ISTRA 1961: Čondrić, Rubić, Rodriguez, Bosančić, Daniel, Einar, Fuentes (69 Laukzemis), Franić (75 Grujević), Agron, Ivančić, Obeng (82 Lončar)

Prva kvalifikacijska utakmica za plasman u Prvoj HNL: Šibenik - Istra 1:1 (Kukec 13/Fuentes 15)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.