Kenan Hadžić, kapetan Istre 1961: Bilo mi jako čudno da me zove netko iz Dinama

Subota, 16. prosinca 2017. 23:33 Napisao  I. V.

Ni od koga ništa ne tražim, ali sam stvarno dirnut ovako lijepom gestom igrača Dinama. Osobno sam zvao njihovog kapetana Arijana Ademija, kaže Hadžić o financijskoj pomoći igrača Dinama

Kenan Hadžić (Istra 1961)
Kenan Hadžić (Istra 1961)


 Kenan Hadžić nakon utakmice protiv Osijeka sjetio se Dinama, kapetan Istre 1961 zahvalio je igračima Dinama na neočekivanom daru.
 
 Naime, igrači Dinama odlučili su skupiti nešto novca i pomoći igračima Istre koji mjesecima nisu dobili plaće:


- Prvo mi je bilo jako čudno da me zove netko iz Dinama, nisam mogao znati o čemu se radi, a onda sam ostao u šoku. Baš sam bio iznenađen, nisam bio niti svjestan što se događa. Iz Dinama su mi objasnili situaciju, rekli da shvaćaju kroz što svi skupa prolazimo, da ovo nije nikakva milostinja, već samo pomoć prijateljima u nevolji. Veliko im hvala, pokazali su veliko srce. Odmah sam rekao da neću ništa prihvatiti na svoju ruku, već da se prvo moram sve dogovoriti sa suigračima. Ipak, svi smo skupa u ovoj priči već mjesecima. U svlačionici smo se složili da je to u redu, pa smo prihvatili taj neočekivani dar od Dinamovaca. Gledajte, to su neke stvari do čovjeka, malo tko ima to u sebi; tu želju da na taj ili bilo koji način pomogne drugome. Vjerujte, mi najbolje znamo kroz što prolazimo u posljednje vrijeme, sigurno da bismo i mi pomogli nekome drugome da se nalazimo u obrnutoj situaciji. Tu nema nikakve dvojbe, rekao je Hadžić za goal.hr.

Navodno će primjer igrača Dinama slijediti igrači bolje stojećih klubova:

- Gledajte,  ni od koga ništa ne tražim, ali sam stvarno dirnut ovako lijepom gestom igrača Dinama. Osobno sam zvao njihovog kapetana Arijana Ademija, pričao i s glasnogovornikom Dinama Alenom Lesičkim, iskreno im se zahvalio i poželio puno sreće. Zvao sam i lokalne novinare u Puli, želio se igračima Dinama zahvaliti i putem medija. Kažem, svi smo i dalje iznenađeni, malo tko bi to napravio na takav način, kaže Hadžić.

O klupskoj budućnosti kapetan momčadi kaže:

- Teško pitanje, meni će biti strašno žao ako se klub ne uspije spasiti. Gledajte, ja sam odrastao tu, stvarno volim Istru. Ali, zadnjih je tjedana bilo teško, baš jako teško. Ostali smo samo mi igrači, trener i Demoni kojima također - veliko hvala. I nitko više nije bio uz nas. Svaki dan se u svlačionici vrtjela ista priča, stalno smo razmišljali hoćemo li trenirati ili ne. I svako malo bi netko otišao, stalno bi nas bilo sve manje. Na kraju nas gotovo i nije bilo za trening, pa su na treninge dolazili i juniori. Ne mogu reći da osjećam olakšanje, ali mislim da će nam ova pauza dobro doći. Prvi da svi skupa ohladimo glave i dobro razmislimo. Svi ćemo otići svojim kućama, a onda se i nadamo dobrim vijestima. Vidjet ćemo što će se dogoditi, svi želimo da Istra konačno postane stabilan klub, zaključuje Hadžić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.