Joško Jeličić: Ne očekujem rezultatski iskorak Rijeke, previše im igrača odlazi

Ponedjeljak, 18. prosinca 2017. 21:56 Napisao/la  SC
Joško Jeličić
Joško Jeličić

Joško Jeličić, stručni komentator HTV-a, sažeo je jesenski dio sezone kroz prizmu klubova. O Rijeci je rekao sljedeće:

- Najvažnije za njih je promjena vlasništva i financijska stabilnost. Ne očekujem nekakav rezultatski iskorak Rijeke. Previše im igrača odlazi za male novce, ne smije se im se to događati da igrači odlaze šest mjeseci prije isteka ugovora, kaže Jelićić.

O Dinamu:

- Sve čestitke nogometašima Dinama. Oni su već osigurali naslov uz sav respekt protivnicima. Dinamo igra dobar natjecateljski nogomet, koriste slabosti protivnika... Imaju puno prostora za napredak. Dinamo se dosta muči u smislu pozicijske igre i sa tranzicijskom igrom. Oni moraju upoznati pozicijsku igru. Oni bi kao momčad trebali raditi svojom kvalitetom brojčanu prednost, imaju sjajne individualce. To je težak proces, Cvitanović mora imati dovoljno samokritike da bude svjestan na čemu raditi. Moraju u prijelaznom roku u onom što slijedi na ljeto. Imaju velike financijskih poteškoća.

O Osijeku:

- Čestitam na početku izgradnje kampa. Drago mi je da se to tako razvija, Osijek je uvijek bio nepresušan izvor talenata. Pozdravljam put kojem idu. Imaju dosta problema u igri, platili su danak ranom početku sezone, Europa ih je potrošila... Zekić ima znanja i snage da napravi nadogradnju.

O Hajduku:

- Kopić ima fenomenalan rezultat, drugo poluvrijeme prtiv Intera bila je naznaka što želi igrati. Napadači su im ponajbolji dio momčad... Kupio je sebi vrijeme, ne smiju upasti u zamku u pretjeranog zadovoljstva jer prije sezone nisu artikulirali ambicije koje ih zadovoljavaju.

Jelićićevih najboljih 11 jesenskog djela:

Livaković (Dinamo); Vešović (Rijeka), Župarić (Rijeka), Benković (Dinamo), Sosa (Dinamo)/Barišić (Osijek); Bradarić (Rijeka), Moro (Dinamo); Grezda (Osijek), Dani Olmo (Dinamo), Erceg (Hajduk); Soudani (Dinamo)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.