Janko Janković postaje direktor Istre 1961, trener postao 31-godišnji Ivan Prelec

Subota, 15. lipnja 2019. 12:23 Napisao/la  SC

Janko Janković nekadašnji je igrač Rijeke,  igrao je za Valladolid, Oviedo i Hercules, nedavno u Zagrebu zajedno s Robertom Prosinečkim otvorio sportski centar

Janko Janković
Janko Janković

 

Ivan Prelec prema svemu sdueći novi je trener Istre 1961, a novi sportski direktor trebao bi postati Janko Janković.

Prelec je široj javnosti nepoznat, riječ je o vrlo mladom treneru koji se afirmirao na klupi Gorice koju je uveo u prvu ligu.

Nakon toga otišao je u Legiju za pomoćnika Deanu Klafuriću kojega je na klupi naslijedio u Gorici. Nisu se dugo zadržali u Poljskoj.

Španjolci su opet iznenadili odlukom da momčad povjere 31-godišnjem treneru bez iskustva.

Baskijska grupacija intezivno traži sportskog direktora sa španjolskim iskustvom, pregovori s Matom Bilićem nisu završili onako kao što je bivši igrač Hajduka i nekoliko španjolskih klubova htio.

Bilić je htio puno veće ovlasti nego što su mu nudili, očito je da trenere Istre 1961 ne biraju sportski direktori.

Kao izgledni kanddat za sportskog direktora spominje se Janko Janković, nekadašnji igrač Rijeke igrao je za Valladolid, Oviedo i Hercules.

Poznaje španjolski mentalitet, živi na relaciji Španjolska - Hrvatska, nedavno je u Zagrebu zajedno s Robertom Prosinečkim otvorio sportski centar u kojemu se igra padel, jedna od nekoliko varijanti tenisa.

Janković je 1985. godine u Rijeku došao iz RNK Splita zajedno s Igorom Jelavićem.

Zanimljivo, Janković je došao kao branič, a Jelavić kao napadač.

Trener Josip Skoblar promijenio im je uloge, Janković se ubrzo afirmirao kao vrsni napadač koji je od 1988. godine devet sezona nogomet igrao na najvišoj razini u španjolskoj Primeri.

Odigrao je i dvije utakmice za hrvatsku reprezentaciju, debitirao je upravo protiv Španjolske u Valenciji.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.