JADRANSKI DERBI Igor Bišćan: U zadnje vrijeme nismo pobjeđivali, sigurno da smo pod pritiskom

Petak, 13. rujna 2019. 17:32 Napisao/la  SC

Ne mogu znati kako razmišljaju u Hajduku, sigurno da su stekli dodatno samopouzdanje nakon pobjede protiv Dinama, kaže trener Rijeke

Igor Bišćan
Igor Bišćan

Rijeka i Hajduk u nedjelju (19) na Rujevici igraju derbi 8. kola:

- Igramo protiv prvoga na ljestici, protiv momčadi koja je u zamahu. Igramo prvu utakmicu nakon europskog ciklusa koja nije izravno vezana za europske utakmice, imali smo dosta vremena da se odmorimo i osvježimo i da time budemo spremni za utakmicu. Vjerujemo da ćemo biti dovoljno dobri da odigramo dobru utakmicu, a tada će pobjeda biti puno bliže. Računamo na veliku podršku navijača i da ćemo se uz njihovu pomoć  svi zajedno veseliti, kaže trener Rijeke Igor Bišćan.

Rijeka utakmicu čeka u negativnoj seriji:

- U zadnje vrijeme nismo pobjeđivali, sigurno da smo pod određenim pritiskom da moramo ostvariti dobar rezultat, jer smo malo zaostali bodovno za vodećim momčadima. Naravno da na atmosferu utječe kada duže razdoblje nema pobjede. Svjesno smo toga, spremit ćemo se i napraviti sve da ostvarimo pobjedu, naglašava Bišćan.

Hajduk utakmicu čeka u pozitivnoj atmosferi:

- Hajduk izgleda dobro, u zadnjim utakmicama pokazali su da ne moraju igrati samo ofenzivno, da nisu momčad koja pod pritiskom domaćega terena igra izvan kontrole. U pametnoj utakmici pobijedili su Dinamo, koji ima bolju momčad. U sredini terena jako su kvalitetni s Hazom, Nejašmićem i sada Bradarićem. Prema mojem mišljenju, to je njihov najjači dio momčadi koji omogućuje igračima naprijed da pokažu svoje kvalitete. U napadu imaju igrače koji mogu napraviti problema kada su raspoloženi, Jairo, Edouk i Caktaš koji neće igrati. Vrlo su dobro posložena momčadi, u zaletu su i bit će jako teško, ali mi vjerujemo u sebe. Dinamo ih je prislio da čekaju u prvom poluvremenu, Hajduk se jednostavno morao prilagoditi. Ne mogu znati kako razmišljaju u Hajduku, sigurno da su stekli dodatno samopouzdanje nakon pobjede protiv Dinama i da su prvi na ljestvici nakon dužega razdoblja. Svjesni smo da moramo biti jako dobri, nastojat ćemo da budemo takvi, rekao je Bišćan.

Navijači Rijeke puno očekuju od Andrijaševića:

- Sigurno da njegov dolazak znači jako puno, to je igrač kojega svi dobro znamo, ostavio je veliki trag u klubu i hrvatskom nogometu, igrač koji je neosporno kvalitetan. S obziroma da nije u optimalnoj natjecateljskoj formi, trebat će mu neko vrijeme da dosegne formu, ali i u ovakvom stanju može nam puno pomoći. Hoće li igrati od početka, to ćemo vidjeti. Nije isključeno da će se nešto mijenjati kada bude igrao, a možda neće što ovisi o tome koliko je spreman pružiti u ovom trenutku, o razgovoru s njim i procjeni u kakvom su stanju drugi igrači. Hoće li igrati ono što je igrao kada je bio jako efikasan ili u nekom sličnom sustavu, vidjet ćemo, govori Bišćan.

Kvržić i Čolak nisu spremni:

- Oni su upitni, vidjet ćemo do utakmice.

Damir Burić nikada nije pobijedio Rijeku, Igor Biščan nikada nije pobijedio Hajduk:

- Nema dodatnog motiva, svaka je utakmica veliki motiv. Kad što volimo za igrače reći da ne smiju birati utakmice, isto važi i za nas trenere. Budući da je utakmica specifična, osjećaj će biti malo intezivniji, ali kao i prije svake utakmice moraš napraviti sve što možeš i znaš da bi momčad pobijedila, zaključuje Bišćan.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.