JADRANSKI DERBI Damir Burić ima nešto bolju atmosferu u svlačionici, ali sigurno nema bolju momčad od Igora Bišćana

Nedjelja, 15. rujna 2019. 13:49 Napisao/la  Igor Vranić

Početkom ove sezone Bišćan je neočekivano promijeno mentalitet momčadi, negativna serija u HNL-u izravna je posljedica promjene DNK-a momčadi

Stjepan Lončar
Stjepan Lončar Foto: Lario Tus

 

Rijeka i Hajduk večeras (19) igraju derbi 8. kola na Rujevici.

Uoči utakmice Hajduk ima četiri boda prednosti, Rijeka u prosincu mora odigrati zaostalu utakmicu protiv Dinama u Maksimiru.

Nakon stanke obje momčadi pojačane su (Bradarić, Andrijašević) bivšim igračima koji će promijeniti igre momčadi svaki na svoj način.

Rijeka je postala jača (Andrijašević) u igri na postavljene obrane, Hajduk je postao jači (Bradarić) u organizaciji igre.

S obzirom na očekivani fizički intezitet, u večerašnjoj utakmici Filip Bradarić doima se u prednosti pred Frankom Andrijaševićem.

Što je intezitet manji, Andrijašević je bolji.

Večerašnju utakmicu neće odlučiti ni Bradarić, ni Andrijašević nego momčadi okosnice kojih se nisu promijenile u odnosu na međusobne utakmice prošle sezone.

Na početku sezone promijenio se odnos obiju momčadi prema utakmicama.

Damir Burić promijenio je tonus momčadi Hajduka, pobjeda protiv Dinama u zadnjoj utakmici izravna je posljedica promjene DNK-a splitske momčadi.

Igor Bišćan najveći uspjeh na klupi Rijeke ostvario je prošle sezone u finalu Kupu zahvaljujući  tonusu momčadi, koja je proljetni dio sezone postojano držala drugo mjesto u HNL-u bez većine standardnih prvotimaca.

Početkom ove sezone Bišćan je neočekivano promijeno mentalitet momčadi, negativna serija u HNL-u izravna je posljedica promjene DNK-a momčadi.

Vrhunac bojažljiva pristupa dogodio se u uzvratnoj utakmici protiv Genta na Rujevici, Bišćan ove sezone protežira igrače koji prema vokaciji uzmiču pred svakim malo jačim protivnikom.

Damir Burić uoči večerašnje utakmice ima nešto bolju atmosferu u svlačionici, ali sigurno nema bolju momčad od Igora Bišćana.

Nema dvojbe da Bišćan snosi najveću odgovornost za negativne rezultate u ligi u kojoj samo Dinamo ima bolju momčad od Rijeke.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.