Prva HNL: Ivan Nevistić spasio Dinamo nove blamaže, modri se mučili protiv Varaždina

Nedjelja, 18. veljače 2024. 19:07 Napisao/la  SC

Ivan Nevistić je u 81. minuti Marku Dabri obranio kazneni udarac, a onda u petoj minuti sudačke nadoknade vremena i Jurici Poldrugaču udarac u matnoj situaciji

Ivan Nevistić
Ivan Nevistić Foto: Screenshot MaxSport TV

Prva HNL, 23. kolo

Nogometaši Dinama pobijedili su Varaždin na Maksimiru i na taj način zadržali priključak za Hajdukom, odnosno Rijekom.

Uoči dvaju možda i najvažnijih susreta ove sezone, uzvrata Konferencijske lige protiv Betisa i derbija s Rijekom u nedjelju na Maksimiru, „Modre“ je blamaže protiv Varaždina na Maksimiru spasio vratar Ivan Nevistić, koji je u 81. minuti Marku Dabri obranio udarac s bijele točke.

Kazneni udarac skrivio je Bernauer igrajući rukom, sudac Terzić najprije je pustio da Dinamo odigra svoj napad, a onda pregledao snimku i pokazao na bijelu točku.

Modri su pobjedu osigurali također pogotkom s bijele točke nakon igranja rukom Postonjskog u 17. minuti.

Bruno Petković hladnokrvno je realizirao najstrožu kaznu za svoj deveti ovosezonski pogodak, koji je, pokazalo se kasnije, bio dovoljan za pobjedu.

Uoči dvaju iznimno važnih dvoboja Dinamova igra nikoga pretjerano nije oduševila, "Modri" su imali inicijativu i dominaciju, ali prigode su dolazile na kapaljku, one najkvalitetnije nisu uspjeli iskoristiti.

Dojam je da se Varaždin bez ikakvih poteškoća nosio s domaćinima, naročito tijekom drugih 45 minuta.

Uostalom, u petoj minuti sudačke nadoknade vremena, nakon jedne akcije gostiju Poldrugač je ostao sam pred Nevistićem iskosa s lijeve strane, ali je vratar Dinama sjajnom reakcijom njegov udarac obranio.

DINAMO - VARAŽDIN 1:0

DINAMO: Nevistić, Ristovski, Bernauer, Theophile, Pierre-Gabriel, Sučić, Ademi (66. Mišić), Kaneko (63. Hoxha), Baturina, Vidović (63. Špikić),  Petković.

VARAŽDIN: Zelenika, Vukčević, Jelenić, Ba, Boršić, Lusavec (94. Domjanić), Postonjski (67. Droždek), Belcar, Mitrovski (83. Levanić), Gudelj (46. Dabro), Šego  67. Poldrugač).

Strjelac: Petković (18)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.