Istra pred sunovratom, Grad Pula mogao bi u nastavku sezone ostati bez prvoligaša

Utorak, 12. prosinca 2017. 15:00 Napisao/la  SC

Što god da se dogodi neće biti lako, a ja se samo nadam da će se dogoditi nešto pozitivno i da se klub neće ugasiti, kaže trener Darko Raić Sudar

Uspomena na prvu ligu?
Uspomena na prvu ligu?

Istra 1961 nalazi se pred sunovratom!

Prema neslužbenim informacijama gradonačelnik Pule Boris Miletić zatražio je hitno sazivanje sastanka upravnih tijela sportskog dioničarskog društva koje mjesecima ne podmiruje osnovne obveze.
 
Grad Pula suvlasnik je 37 posto kluba, koji je u većinskom vlasništvu američkog investicijskog fonda koji se neodgovorno povukao. Ništa klubu ne znači da je Grad Pula suvlasnik, od sredstava poreznih obveznika ne može se financirati profesionalni klub.

Klub bi se eventualno mogao (su)financirati posredstvom gradskih tvrtki, ali koji bi gradski čelnik u Hrvatskoj preuzeo takav rizik poslovanja. 

Od potencijalnog austrijskog kupca nema ništa, a izgleda da nema ništa ni od potencijalnog švicarskog kupca.  

- Nažalost, švicarska grupacija koja je slovila kao ozbiljan kupac, ovim me odugovlačenjem razuvjerila po pitanju ozbiljnosti. Žao mi je što je tako ispalo, jer iako su oni još uvijek zainteresirani, osobno bi mi bilo draže da se pojavi netko ozbiljniji, kaže direktor Podnar.

Do sada je otišlo sedam igrača, zadnji u nizu je David Puclin.

- Za mene je uspjeh što smo u ovim uvjetima došli do kraja. Netko i izdržao više, netko manje, ja bih volio da smo svi skupa došli do kraja, ali to nije bilo moguće. Rezultatski smo možda mogli bolje, ali i gore. Živi smo i imamo realne šanse da preživimo, mi smo na neki način kupili vrijeme za klub. Kako bilo, sigurno je da neće biti lako jer i ako netko dođe u klub, ima situaciju u kojoj nas je napustilo puno igrača, a teško je na polusezoni naći kvalitetna rješenja. Mislim da smo imali jednu sasvim OK ekipu, ali na žalost nismo bili popraćeni uvjetima kakve bi trebao imati jedan prvoligaški klub da se ravnopravno natječe sa svima. Što god da se dogodi neće biti lako, a ja se samo nadam da će se dogoditi nešto pozitivno i da se klub neće ugasiti, kaže trener Darko Raić Sudar.

Tajnik Nogometnog sindikata Mario Jurić potvrdio je da su neki igrači zatražili besplatnu pomoć odvjetnika, ishod arbitražnog postupka je izvjestan.

Budući da uoči zadnjeg kola prvoga dijela sezone nema naznaka da bi se mogao pojaviti kupac,  financijska bilanca upućuje da bi Grad Pula uskoro mogao ostati bez prvoligaša. 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.