Istra 1961 ostala prvoligaš nakon pobjede protiv Šibenika u uzvratnoj utakmici

Ponedjeljak, 03. lipnja 2019. 21:04 Napisao/la  SC

Istra 1961 - Šibenika 2:0. Naravno da je lakše igrati kada se skupi 5000 ljudi, nadam se da ćemo ih iduće sezoa privući u ovakvom broju, kaže trener Istre 1961 Igor Cvitanović

Fuentes (Istra 1961)
Fuentes (Istra 1961)

 

Nogometaši Istre 1961 ostali su prvoligaši nakon pobjede u uzvratnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Šibenika.

Istra 1961 je u Puli pobijedila rezultatom 2:0 i time produljila prvoligaški status nakon remija u prvoj utakmici odigranoj na Šubićevcu.

U 59. minuti zatekao je Šibenik u raskoraku obranu Istre, Kukec je idealno gurnuo loptu za Ampema, napadač Šibenika ušao je slijeva u kazneni prostor i snažnim udarcem loptom pogodio vratnicu.

Bila je to zadnja prilika Šibenika da se vrati u utakmicu.

U 71. minuti Ivančić je ostao sam na petercu ispred Labrovića, poslao je loptu u mrežu i najavio domaće veselje pred oko 5000 gledatelja na Aldo Drosini.

U 22. minuti Fuentes se pokraj dvojice šibenskih braniča izborio za udarac na ulasku u kazneni prostor, lopta je okrznula Bilića, promijenila smjer i završila u mreži - 1:0.

Istra 1961 je ukupno gledano zasluženo ostala prvoligaš nakon trećih dodatnih kvalifikacija u zadnje četiri sezone.

- Teška utakmica, ne toliko fizički koliko psihički. Igrači su bili sputani, nisu pokazali što mogu kao tijekom cijele sezone. Šibenik je imao jednu šansu, morali smo prije riješiti utakmicu, jer smo bili bolji, uvukao se strah koji nas je pratio cijele sezone, ali smo na kraju zasluženo pobijedili. Ostali smo na jako malo igrača, imamo pet juniora, izuzetno sam ponosan na dečke što su uz toliko izostanaka izgurali sezonu. Zahvaljujem navijačima što su nas podržavali kada nismo bili dobri. Naravno da je lakše igrati kada se skupi 5000 ljudi, nadam se da ćemo ih iduće sezoa privući u ovakvom broju. Ne mora značiti da ću ostati, ljudi iz kluba će odlučiti žele li sa mnom raditi, želio bih ostati jer mislim da Istra može bolje, kaže trener Istre 1961 Igor Cvitanović.

- Čestitao bih Istri, bili su uspješniji. Čestitao bih mojim igračima kako su igrali, dobro smo parirali Istri, imali smo situaciju za pogodak kod 0;0, imali smo stopostotnu šansu kod 0:1, poslije smo energetski pali, ali smo pokušavali. Nismo uspjeli, kazao je trener Šibenika Borimir Perković.

ISTRA 1961: Čondrić, Bosančić, Rufati, Rodriguez, Rubić, Ivančić, Galilea, Lončar, Grujević, Fuentes (77 Perić-Komšić), Iglesias (81 Paez)

ŠIBENIK: Labrović, Blaić (60 Musa), Bilić, Vukorepa, Pecolaj (75 Celić), Maleš (80 Kendeš), Kukec, Roca, Barišić, Bulat, Prince

Uzvratna kvalikacijska utakmica za plasman u Prvoj HNL: Istra 1961 - Šibenik 2:0 (3:1) (Fuentes 22, Ivančić 71)
* u zagradi ukupni rezultat

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.