ISTRA 1961 ILI ŠIBENIK Večeras se na Šubićevcu igra prva kvalifkacijska utakmica

Petak, 31. svibnja 2019. 13:59 Napisao/la  SC

Momčadski duh koji mi imamo, a mislim da Istra nema, tijekom jednog prvenstva može značiti puno bodova više nego individualna kvaliteta, kaže trener Šibenika Borimir Perković

Borimir Perković, trener Šibenika
Borimir Perković, trener Šibenika

Šibenik i Istra 1961 večeras (19) igraju prvu kvalikacijsku utakmicu za plasman, odnosno, ostanak u Prvoj HNL.

Utakmicu u Šubićevcu sudi Ivan Bebek, ponajbolji hrvatski sudac, što jasno ukazuje kolika je važnost utakmice.

- U Šibeniku bi me zadovoljila 1:0 pobjeda, rekao je Josip Čondrić. Vjerujem da ćemo na kraju slaviti, ali ne trebamo sve riješiti u prvoj utakmici. Ovo će biti samo prvo poluvrijeme i nema potrebe da se opterećujemo ciljevima kako ga trebamo dobiti s tri-četiri pogotka razlike. Bitne će biti obje utakmice, 180 minuta i sudačka nadoknada, a najvažnije će biti da pokažemo karakter. Ako se danas ne bude sve odvijalo po našim željama, trebamo nastaviti dalje kao da ništa nije bilo. Za tri dana igra se uzvrat u Puli gdje se sve može preokrenuti i dogodi li nam se nešto loše, u to trebamo vjerovati. Imali smo dosta prilika tijekom sezone da izbjegnemo ove kvalifikacije, nismo ih uspjeli iskoristiti i došlo je vrijeme da u ove dvije utakmice opravdamo svoj status i pokažemo da zaslužujemo ostati u Prvoj HNL, prenosi izjavu vratara Istre 1961 Josipa Čondrića Glas Istre.

Igračima Istre očito ne manjka samopuzdanja, posebice nakon što su već jednom eliminirali Šibenik u dodatnim kvalikacijama nakon izvođenja jedanaesteraca:

Trener Šibenika kaže da bi odmah potpisao da se nakon uzvratne utakmice u Puli opet izvde jedanaesterci:

- Ali da za razliku od prije tri godine ovaj put pobijedimo. Trenirat ćemo ih ako procijenimo nakon prve utakmice kako će to biti potrebno. Međutim, na treningu igrači znaju zabiti i 10 od 10 jedanaesteraca, a na utakmici je sasvim nešto drugo. Momčadski duh koji mi imamo, a mislim da Istra nema, tijekom jednog prvenstva može značiti puno bodova više nego individualna kvaliteta, kaže Perković koji je svjestan da Istra ima prednost u kvaliteti.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.