INTER - RIJEKA Igor Bišćan: Nećemo moći izgledati kao što smo izgledali pred kraj prvoga dijela sezone

Subota, 09. veljače 2019. 16:04 Napisao/la  SC

Moramo pokušati ponovo započeti pozitivnu seriju koju je počela baš protiv Intera jesenas, kaže Petar Mamić

Igor Bišćan
Igor Bišćan

Rijeka u nedjelju (15) igra u Zaprešiću, u trećoj utakmici u nastavku sezone Riječani priželjkuju prvu pobjedu

- Želimo popraviti dojam iz utakmice koju smo izgubili na Rujevici, dogodio se prvi poraz otkada sam ovdje nakon dosta utakmica. Jako je bitno da pokažemo reakciju i da se vratimo u ritam utakmica iz prvoga dijela sezone, kaže trener Igor Bišćan koji opet neće moći računati na nekoliko važnih igrača (Čolak, Heber, Rapopović, Capan, Pavelić):

- Nema ništa od kukanja! Sastavit ćemo najbolju momčad koju imamo, pokušat ostvariti pozitivan rezultat. Dečki su u dobrom stanju, još uvijek smo na početku. Rezultat u Koprivnici možda nije bio onakav kakav smo priželjkivali, izgubili smo dva boda pred kraj utakmice što nas je pogodilo. Protiv Gorice smo bili dobri, igrali smo onako kako bih ja volio da stalno igramo, igrali smo žustro, hrtabro, atraktivno, ali na kraju se pamti rezultat. Po pitanju igre nemam što zamjeriti svojim igračima, jer smo bili na tragu igara od jesenas. Sigurno da su izostanci igrača utjecali na ono što se događalo na terenu. Pokušat ćemo izvući maksimum iz ovog razdoblja u kojemu ćemo u svakoj utakmici biti bez ponekog igrača. Treba prihvatiti činjenicu da nećemo moći izgledati kao što izgledali pred kraj prvoga dijela sezone. Nije jednostavna situacija, naglašava Bišćan.

Stigla su dvojica novih igrača, Robert Murić i Ivan Tomečak:

- Murić je igrač izuzetno velikog potencijala, vrlo je jak na lopti s izraženom lijevom nogom. Za takve se kaže: To je igrač! Koliko je u natjecateljskoj formi pokazat će utakmice, iz razgovora s njima shvatio sam da se osjeća jako dobro. Vidjet ćemo već u Zaprešiću kako će to izgledati. Tomečak je čini OK iako dugo nije igrao. Nema pravo nastupa protiv Intera, pripremamo ga za iduću utakmicu, zaključuje Bišćan.

Petar Mamić najbolje poznaje nedjeljnog suparnika:

- Prošle sezone igrao sam u Zaprešiću. Kad Rijeka dolazi, tamo je uvijek poseban naboj. Igrači žele pokazati da mogu parirati tako velikom klubu. Na nama je da popravimo dojam iz zadnje dvije utakmice i da se vratimo tamo gdje smo stali na jesen.   U Zaprešiću mi je stvarno bilo lijepo, ostao sam u prijateljskim odnosima sa svima, drag mi je stadion. Bit će to posebna utakmica za mene, ali s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, prijateljstva se zaborave čim počne utakmica. Moramo pokušati ponovo započeti pozitivnu seriju koju je počela baš protiv Intera jesenas. Nakon pripremnih utakmica koje nisu pravo mjerilo, puno mi pomaže minutaža koju dobivam zbog samopouzdanja. Nadam se da će zaredati pozitivni rezltati, pa će i meni bili lakše. Kada se u dvije utakmice uzme samo bod, svaki bi profesionalac mijenjao svoj dobar osobni učinak za bolji rezultat, kaže Mamić.

Standings provided by Sofascore