Igor Pamić: Ne znam što bi se dogodilo da Rijeka kiksa, volio bih da njemački sudac pogriješi

Četvrtak, 28. ožujka 2024. 21:45 Napisao/la  SC
Igor Pamić
Igor Pamić

Igor Pamić ovako je prokomentirao rezultate Rijeke:

- Zasluženo je Rijeka prvenstveni lider, na toj je poziciji poglavito zahvaljujući svojoj kvaliteti. Rijeka igra dobar i lijep nogomet, mlada je i ambiciozna momčad, prepuna entuzijazma, na svakoj se utakmici jednostavno osjeti taj golemi motiv riječkih igrača. Trener Željko Sopić prenio je svoju pozitivnu energiju na nogometaše, vidi se to, riječki strateg zaslužuje pohvale za sve dobro što je učinio na Rujevici. Jer, nije bilo lako ljetos preuzeti Rijeku nakon iznenadnog Jakirovićeva odlaska, Sopić je to učinio, brzo je “pohvatao konce” i stabilizirao momčad, koja u posljednje vrijeme dominira HNL-om. Međutim, muči me jedan upit - ne znam, naime, što bi se dogodilo kad bi Rijeka “kiksala”, kad bi negdje neočekivano posrnula? Kako bi momčad reagirala u sljedećim utakmicama? To nam je još uvijek zagonetka, ipak su to mladi igrači, koji dosad nisu bili u prilici boriti se za naslov i ne znamo kako bi se ponašali nakon možebitnog “kiksa”. No, Rijeka zasad ima idealan scenarij i definitivno ima “ono nešto” što je potrebno za osvajanje naslova. Ali, moramo priznati da Riječanima pomažu i Dinamo i Hajduk, ranjivi su, jako su ranjivi i Rijeka je znala iskoristiti te slabosti najvećih suparnika i nije slučajno lider, rekao je Pamić za Sportske novosti.

Ovako je prokomentirao strane suce u HNL-u:

- To je sramota za HNL! Sramota je da nam mora doći sudac iz Njemačke kako bi sudio u našem najvećem derbiju! I baš bih volio da pogriješi, da drastično pogriješi, ali i da istodobno momčad koja bude teško oštećena na kraju ipak pobijedi, te da sudačka pogreška ne utječe na rezultat. Općenito me živciraju i smetaju te priče oko suđenja, previše se toga svaljuje na njihova leđa. Tvrdim da suđenje nikad nije bilo bolje u našoj ligi i mogli bi i Rijeka i Hajduk i Dinamo, nakon što izgube utakmicu, malo više razmišljati o sebi i u vlastitim redovima tražiti razloge poraza. A ne samo kriviti “proklete suce”, smatra Pamić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.