OSIJEK - RIJEKA Igor Bišćan: Morat ćemo biti na razini na kojoj smo bili u utakmici protiv Dinama

Petak, 30. studenog 2018. 11:58 Napisao/la  SC

Osijek je do sada pokazao da igra jako dobar nogomet, da ima momčad koja je u stanju napraviti probleme svakome, rekao je trener Rijeke 

Stjepan Lončar i Igor Bišćan
Stjepan Lončar i Igor Bišćan Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke u subotu od 15 sati igraju u Gradskom vrtu protiv Osijeka.

- Sasvim je sigurno da nas čeka jako teška utakmica protiv jednog iznimno kvalitetnog i čvrstog protivnika. Morat ćemo biti u najmanju ruku na razini na kojoj smo bili u zadnjoj utakmici ako želimo do pozitivnog rezultata. Osijek je do sada pokazao da igra jako dobar nogomet, da ima momčad koja je u stanju napraviti probleme svakome. Napravili su jako puno problema Dinamu tako da smo svjesni što nas čeka u Osijeku. S druge strane vjerujemo da i mi imamo šta za ponuditi, vjerujemo da smo u stanju nastaviti pozitivan niz rezultata, rekao je trener Rijeke Igor Bišćan okupljenim novinarima.

O atmosferi u svlačionici i pripremama za utakmicu govorio je Stjepan Lončar.

- Znamo da je Osijek jako kvalitetna ekipa, čvrsta otraga, da im se ne može tako lako zabiti gol. Prema naprijed imaju par kvalitetnih pojedinaca koji mogu riješiti utakmicu i mogu namučiti bilo koju obranu u ovoj ligi tako da moramo biti maksimalno oprezni. To su pokazali i u dosadašnjem dijelu prvenstva, i protiv nas na Rujevici kada smo igrali 1:1, tako da mislim da će biti još jača utakmica i veći derbi nego sada protiv Dinama. Znamo i osjetili smo na svojoj koži kako smo naporno trenirali ovaj tjedan, tako da u subotu želimo pretvoriti to u pobjedu i dati sve od sebe. Jedva čekamo utakmicu, poručio je Lončar koji nestrpljivo čeka prvi gol.

- Imao sam protiv Dinama i u još nekim utakmicama šansu, dvije. Bitno je da imam šanse, a mislim da će gol doći uskoro, nadam se protiv Osijeka, priželjkuje Lončar.

O momčadi Osijeku više je rekao strateg momčadi s Rujevice.

- Manje više se sve zna. Momčad Osijek posložena je onako baš natjecateljski: tvrda, čvrsta, agresivna  momčade. Imaju dosta dobar broj igrača koji mogu individualno raditi puno problema od Hentya do Hajradinovića, imaju stabilnog centarfora Marića, koji je sličan našemu, jako puno radi za ekipu, u prekidima je jak Bočkaj, Bobanova individualna kvaliteta je neosporna. Jako puno stvari i problema mogu napraviti prema naprijed. Otraga imaju dosta stabilnu obranu sa Škorićem, koji je u kontinuitetu u paru s Gutijem dosta čvrsto funkcionira u prekidima i dosta su nezgodni. Nije slučajno da su tu gdje jesu mislim da po kvaliteti pripadaju samom vrhu, mišljenja je Igor Bišćan.

Kakvo je zdravstveno stanje u momčadi?

- Ovaj tjedan nismo imali problema, manje više su svi igrači normalno trenirali, tako da smo svi spremni, rekao je Bišćan.

Zute nema, hoće li ga zamijeniti Mamić ili Pavelić?

- Vidjet ćemo. Ta dva igrača konkuriraju za tu poziciju. U ovom trenutku je Mamić možda nešto bliži, ali još ću sačekati da donesem tu odluku do same utakmice, kaže trener Rijeke.

Budući da igrate u Osijeku, putovat ćete dugo tamo i natrag, a već drugi tjedan igrate Kup protiv Lokomotive. Hoćete li rotirati momčad ili idete s najjačom postavom u obje utakmice?

- Sasvim sigurno da ćemo u datom trenutku postaviti najbolje igrače za koje mislimo da su najadekvatniji za pojedinu utakmicu. Zasad smo koncentrirani na Osijek, jer je utakmica prebitna da bismo planirali ono što slijedi, kaže Rijekin trener.

Je li drugo mjesto cilj do zime ili ćete na njega zasjesti na proljeće?

- Cilj je maksimalno se pripremiti za svaku utakmicu i odraditi je na kvalitetan način pa ćemo onda zbrajati bodove na kraju, rekao je trener bijelih.

Jeste zadovoljni da su se neki igrači vidljivo dignuli poput Raspopovića, Pavičića i ima li još prostora kod njih i kod ostatka momčadi?

- Mislim da svi skupa moramo težiti tome jer nismo mi toliko dugo skupa da bismo već sada dosegnuli neki svoj limit. Svi ovi rezultati mogu nam biti poticajni u tom smjeru. Svi su oni, u odnosu na ono što sam vidio prije nego što sam došao, napravili ozbiljan pomak,  u radu pogotovo. Ne znam što se radilo prije, mogu govoriti samo za ovo vrijeme otkad sam tu i s tim sam stvarno jako zadovoljan. Svaka utakmica, kada su svi igrači fizički optimalni, izbacit će nekog drugog. Nadam se da će se tako nastaviti i dalje, ali najvažnije je da nastavimo raditi na ovaj način, da smo maksimalno posvećeni poslu i rezultatu, jer će onda sve biti ok, zaključio je trener Rijeke.

Standings provided by Sofascore