PRIPREME

Hajduk u Turskoj pobijedio Zurich

Subota, 20. siječnja 2018. 18:56 Napisao/la  I. J.

Almeida dvostruki strijelac za bijele

Hajduk pobijedio Zurich
Hajduk pobijedio Zurich Foto: hajduk.hr

Prijateljska utakmica

HAJDUK – ZURICH 4:1

Igralište hotelskog kompleksa u Beleku.

Strijelci: 0:1 Dwamena (7), 1:1 Almeida ( 24–11 m ), 2:1 Said (35), 3:1 Lopez (39), 4:1 Almeida ( 44)

HAJDUK: Stipica, Tudor, Ismajli, Lopez, Fomitschow, Radošević, T. Bašić, Hamza, Ohandza, Said, Almeida. Drugo poluvrijeme: Grbić, Juranović, Ismjali, Savvas, Bradarić, Kožulj, Nejašmić, Šehić, Šego, Jurić, Kovačević

ZURICH: Vanins, Thelander, Bangura, Kryeziu, Pa Modou, Sarr, Marchesano, Rohner, Dwamena, Frey, Rodriquez. Još su igrali Rexepi, Domgjoni, Palsson, Winter, Nef, Kone, Odey, Haile –Selassie, Aliu, Ruegg, Brunner, Heim.

Hajduk je odigrao prvu prijateljsku pripremnu utakmicu na pripremama u Antalyi, točnije u Beleku gdje je baza bijelih tijekom dvotjednih pripremama.

Protivnik im je bio švicarski prvoligaš Zurich.

Prvi su poveli Švicarci, nakon samo sedam minuta igre Dewamena je pored Fomitschowa poslao u mrežu nemoćnog Stipice.

Hajdukovci su izjednačili golom Almeide nakon što je u 24. minuti u kaznenom prostoru srušen Fomitschow, hajdukov Portugalac bio je siguran realizator najstrože kazne.

Svoju premoć bijeli su „naplatili“ u posljednjih desetak minuta prvog dijela kada su tri puta zatresli mrežu protivnika.

Najprije je u 35. minuti Said ukrao loptu vrataru te je poslao u prazna vrata.

Četiri minute potom Lopez je nakon kornera loptu koja je bila ubačena na prvu stativu gola protivnika snažno glavom zakucao pod gredu.

Minutu prije odlaska na odmor bijelu su postigli i četvrti gol, Said je prevario svog čuvara odigrao je povratnu loptu za Almeidu koji je ljevicom punom nogom s desetak metara posao ju je u nebranjeni dio mreže vratara Vaninsa.

U drugom dijelu trener Željko Kopić poslao je na travnjak novu jedanaestoricu većinom su to bili mladi igrači kojima su ovo prve zimske pripreme.

Bijeli su bili dominatniji, ali nisu bili učinkoviti, mreže su ostale netaknute u drugom poluvremenu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.