HAJDUK - RIJEKA Splićani očekuju da ih Hugo Almeida odvede do pobjede

Nedjelja, 17. rujna 2017. 09:42 Napisao/la  Ivan Jelić

Moj bivši klub AEK pokazao nam je kako trebamo igrati protiv Rijeke, kaže iskusni portugalski napadač

Hugo Almeida debitira protiv Rijeke
Hugo Almeida debitira protiv Rijeke Foto: www.hajduk.hr


Uoči današnje utakmice između Hajduka i Rijeke (17) najveću pozornost zaokuplja novi igrač Hajduka.

Još nije odigrao niti sekunde u bijelom dresu, a na Poljudu i oko njega svi, a posebice navijači, očekuju da ih pridošlica, Portugalac Hugo Almeida, odvede prema tituli prvaka.

Zašto pridošlica, a ne pojačanje? Iz  prostog razloga što nitko ne zna u kakvom je prije svega fizičkom stanju Almeida.

Portugalac bez dvojbe ima vrhunske igračke kvalitete, što je pokazao i dokazao igrajući za portugalsku reprezentaciju  za koju je nastupio 57 puta, postigao 19 golova,  Werder iz Bremena, Cesenu, Kuban Krasnodar, Anži, Hanover 96, AEK.

Sada je ipak pri zalasku karijeru, 33-godišnji napadač doveden je nakon što se ozlijedio Mađar Marko Futacs, koji će nekoliko mjeseci biti izvan travnjaka.

 Trener Joan Carrillo sigurno će ga "gurnuti u vatru" u Jadranskom derbiju, da li od prve minute ili pak u drugom dijelu to ćemo tek vidjeti:
 
- Veselim se nedjeljnoj utakmici i debiju u dresu Hajduka. Naš cilj se zna, želimo se ravnopravno uključiti u borbu sa Rijekom i Dinamom za prvo mjesto. Hajduk ima odličnu momčad, sjajnog trenera, a  suigrači su mu rekli da klub ima najbolje navijače na svijetu. Jedva čekam dvoboj sa Rijekom i ako budemo pravi, možemo do pobjede. Moj bivši klub AEK pokazao nam je kako trebamo igrati protiv Rijeke. Svjestan sam što ljudi koji su me doveli, ali i navijači očekuju od mene. Vjerujem da ih neću razočarati, kaže Almeida.

Hajduk u ovom trenutku zaostaje 9 bodova za vodećim Dinamom,  ima 2 boda manje od drugoplasirane Rijeke koju punih pet i pol godina pobijedio.

Da bi ostali u utrci za naslov, Hajdukovci  u najmanju ruku ne bi smijeli izgubiti od Riječana.

Od sraza s Rijekom, Hajdukovci imaju seriju od pet prvenstvenih utakmica za redom kod kuće. To je prilika da se pokušaju uključiti u borbu za titulu prvaka koju su posljednji puta osvojili u sezoni 2004/05.

Iako su u prošlom kolu izgubili u Gradskom vrtu od Osijeka, Splićani svoju šansu da napokon budu uspješniji od momčadi Matjaža Keka mogu potražiti u činjenici da su Riječani u četvrtak doživjeli poraz na Rujevici u prvom kolu igranja po skupinama Europske lige. Nema dvojbe da je taj neuspjeh ostavio traga u svlačionici gostiju.

Hajduk na "krilima" Huga Almeide želi do pobjede nad Rijekom...

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.