Hajduk i Dinamo igraju derbi kola, rasprodani Poljud očekuje pobjedu u utakmici protiv sudionika Lige prvaka

Subota, 31. kolovoza 2019. 13:25 Napisao/la  SC

Odavno jedna utakmica između Hajduka i Dinama nije odlučivala od prvom mjestu, u zadnjih pet godina u 11 utakmica Hajduk  pobijedio samo jednom

Hajduk i Dinamo igraju derbi kola, rasprodani Poljud očekuje pobjedu u utakmici protiv sudionika Lige prvaka

Odavno jedna utakmica između Hajduka i Dinama nije odlučivala od prvom mjestu.

Od 18.30 sati na Poljudu počinje utakmice između Hajduka i Dinama pobjednik koje postaje lider.

Dinamo je odigrao utakmicu manje i ima bod više, što znači da remijem ostaje lider.

- Kao i uvijek, očekujemo pobjedu! Bez obzira na to na kojem stadionu igramo i koji je protivnik s druge strane. Hajduk je u posljednje dvije utakmice na Poljudu igrao jako dobro, pobijedio je Lokomotivu i Goricu. Sigurno nas očekuje težak zadatak, ali mislim da smo spremni. Oporavili smo se od posljednje utakmice s Rosenborgom, imamo širok kadar te vjerujem da ćemo danas u Splitu pokazati svoje pravo lice. Tjelesno i mentalno spremni smo za derbi, za pun Poljud. Veselimo se utakmici, veselimo se dobroj atmosferi, nadamo se korektnoj utakmici. Te, jasno, da ćemo biti bolji i trijumfirati. Hajduk je protiv Dinama uvijek motiviran. Uvijek su to tvrde i teške utakmice, navijači će ih nositi. Mi smo igrali u takvim atmosferama u bliskoj prošlosti u Budimpešti i Trondheimu. Stadionu su bili puni, ozračje domaćinsko, pa smo svejedno uspjeli, izašli smo neokrznuti. Vjerujemo da će tako biti danas, kaže trener Dinama Nenad Bjelica.

Jasno da navijači Hajduka prizivaju isti scenarij pod vodstvom istoga trenera, stadion na Poljudu praktično je rasprodan, u subotu prijepodne ostalo je još samo 600 ulaznica u slobodnoj prodaji.

Da na Poljud dolazi bilo koja druga momčad osim Dinama koja igra u skupini Lige prvaka, Hajduk ne bi imao nikakve šanse.

U 43 utakmice odigrane na Poljudu otkada je HNL-a, Hajduka je pobijedio 18, a Dinamo 11 puta.

U zadnjih deset godina statistika se promijenila, u 18 utakmica Dinamo je pobijedio 7, a Hajduk  4 puta.

U zadnjih pet godina u 11 utakmica Hajduk je pobijedio samo jednom, a Dinamo 5 puta.

Posljednji put Hajduk je pobijedio Dinamo na Poljudu upravo pod vodstvom Damira Burića, u ožujku 2016. godine Hajduk je pobijedio 1:0.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.