BORIS MILETIĆ

Grad Pula neće pogodovati kupcu

Utorak, 06. veljače 2018. 11:22 Napisao/la  SC

Drago mi je da postoji interes, kaže gradonačelnik

Boris Miletić
Boris Miletić

 Gradonačelnik Pule Boris Miletić objasnio je svoju poziciju nakon što je kaštelanski poduzetnik Slavko Gotovac dao konkretnu ponudu za kupovinu pulskog nogometnog prvoligaša.

Gotovac je spreman pokriti sve dugove kluba aku mu Grad Pula ustupi zemljište na kojemu ću graditi veliki shopping centar, navodno je odmah spreman Amerikancima platiti 300 tisuća dolara i uplatiti 1,5 milijuna eura potrebnih da se deblokira račun Istre 1961.

 - Iako je riječ o privatnom klubu u kojemu je Grad Pula tek manjinski suvlasnik, od samog početka pratimo situaciju i aktivno smo uključeni u pronalaženje rješenja jer smatram da Grad ima dužnost i obavezu učiniti sve, u skladu s ovlastima, da spasi klub. U posljednjih nekoliko mjeseci razgovarao sam s nekoliko zainteresiranih investitora iz Njemačke, Švicarske, Austrije, a između ostalog i s gospodinom Slavkom Gotovcem koji je pokazao određeni interes za preuzimanjem kluba i ulaganjem u Pulu. Drago mi je da postoji interes ozbiljnih ulagača poput gospodina Gotovca za ulaganjem u klub i grad Pulu, ali taj je interes moguće ostvariti isključivo po jasnim zakonskim procedurama i kriterijima, rekao je pulski gradonačelnik za Hinu.

Gradonačenik je napomenuo da važeći prostorni planovi omogućavaju ulaganje u Puli, kako u sportske sadržaje poput projekta sportskog kompleksa na Marsovom polju, tako i u druge gospodarske projekte za koje već postoji prostorno-planska osnova, kao što je primjerice Istočna poslovna zona Pule.

Jasno, uz striktnog poštivanje procedure i zakona.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.