Franko Kovačević: Hajduk je imao puno jasniju viziju za mene kao mladog igrača

Petak, 30. lipnja 2017. 22:02 Napisao/la  SC

Rijeka je zadnjih sezona uspostavila igračke kriterije koje samo jedan igrač današnjeg Hajduka može ispuniti u određenim uvjetima igre: Márkó Futács!

Franko Kovačević stigao je u Hajduk iz Rijeke.

Sportski direktor Rijeke Srećko Juričić izjavio je da je Kovačević otišao,  jer mu je Hajduk ponudio puno bolje financijske uvjete (60.000 eura godišnje). Mladi napadač kaže sljedeće:

-  Dvojba je bila između Bayerna i Hajduka, ali otišao sam u Split. U Njemačkoj bih igrao za drugu ekipu i juniore. S druge strane, Hajduk mi je bio najzdravija sredina za nastavak sezone. Vodstvo kluba je od početka pokazivalo viziju, koja mi je odgovarala i Split je bio jedini logičan izbor. Hajduk je imao puno jasniju viziju za mene kao mladog igrača. Meni je sada samo važno igrati i na treningu se nametnuti treneru Carrillu, rekao je Kovačević za dalmatinskiportal.hr

Kovačević je u Rijeku sitgao iz Bjelovara:

- U Rijeku sam otišao kao kadet, pozvao me šef omladinske škole Predrag Stilinović. Imao sam pozive Dinama, Hajduka i Rijeke, ali otišao sam u Rijeku jer sam bio bliže kući. Uz to, tamo mi živi dio obitelji, a odvojio sam se rano od kuće, pa mi je lakše bilo odlučiti se za Rijeku. U Rijeci sam odradio jednu kadetsku godinu, a onda je stigao poziv velikog Bayerna, i to Carla Ancelottija. Nazvao je majku Dijanu i otišao sam u Bayern. Trenirao sam s prvom momčadi, bila je čast. Bio sam sretan, ali došao sam tamo trenirati i raditi, a ne se diviti svim tim velikanima, rekao je Kovačević.

Posljednju sezonu nije se naigrao u juniorima Rijeke, odlazak je bio bezbolan:

- Rijeka je prema meni uvijek bila korektna, dobro su mi primili, a nije bilo problema na odlasku. Navijač sam Hajduka, baš kao i moji prijatelji. U Križevcima je bar pola-pola što se tiče navijača Dinama i Hajduka. Igrao sam na pomoćnom terenu na Poljudu, a gledao sam utakmice na glavnom travnjaku, zaključio je 17-godišnji Kovačević, koji je otišao u Hajduk smatra da u Rijeci ne bi dobio pravu priliku.

I ne bi!

Rijeka je zadnjih sezona uspostavila igračke kriterije koje samo jedan igrač danšnjeg Hajduka može ispuniti u određenim uvjetima igre na postavljene obrane: Márkó Futács!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.