RIJEKA - ZAGREB (19) Filip Bradarić: Atmosfera je dobra, uvjeren sam da će se otvoriti!

Petak, 02. listopada 2015. 19:22 Napisao  Patrik Mršnik

Uvijek sam spreman izvesti jedanaesterac, promašuju ih i veliki igrači, kaže Bradarić

Susret dvanaestog kola MAXtv Prve lige između Rijeke i Zagreba igra se na travnjaku glavnog rujevičkog terena ove nedjelje od 19 sati. Prilika je to za domaće nogometaše da nakon dva uzastopna remija (Inter, Slaven Belupo) upišu pobjedu, ali i postignu pokoji pogodak. Uoči ogleda s 'pjesnicima' veznjak u riječkom sastavu, Filip Bradarić govori o atmosferi unutar ekipe. Ona je, kako veli, na zavidnoj razini unatoč činjenici što bijeli nisu uspjeli stići do pobjeda u prethodnim ogledima.

- Bez obzira što nismo kao pobjednici izašli iz prethodna dva susreta, atmosfera u momčadi je zaista na vrhunskoj razini. To se vidi i na treninzima i u svlačionici. Bodovi nam nedostaju, već od iduće utakmice trebamo povećati bodovno stanje. Svi će sada reći da ćemo to protiv Zagreba i ostvariti i da neće biti teško. Zagreb jest zadnji, možda i nema niti jednu pobjedu, ali to su utakmice koje su najgore. Sport i nogomet te vrlo lako kazne ako podcijeniš protivnika, moramo od prve minute ući sa sto posto koncentracije na svaki duel i velikom agresivnošću se pokušati nametnuti na terenu. Igramo kući, naša je želja uzeti sva tri boda, rekao je Bradarić.

Puno su toga riječki nogometaši promašili u prijašnjim prvenstvenim utakmicama. Bilo je zicera, stativa i prečki, lopta nikako nije htjela u mrežu. No, prema Bradariću i za takvu krizu ima lijeka.

- Dosta šansi smo promašili, to je istina. Imali smo inicijativu i protiv Intera i protiv Slaven Belupa, promašivali smo, gađali stative i prečke. Poslije utakmice bude prisutno i malo nervoze, no na treninzima je atmosfera dobra, jedni drugima dajemo veliku podršku, pljeskom se slavi svaki gol, pozitivnost je jedini put izlaska iz te neke krize golova i promašaja. Uvjeren sam da će se otvoriti, kaže Bradarić.

Bradarić je protiv Intera propustio realizirati kazneni udarac kojeg mu je obranio gostujući vratar Posavec. Usprkos tome, opet će ako treba, stati pred bijelu točku u sudačkoj nadoknadi, ako je potrebno izvesti penal.

- Ja sam uvijek spreman na izvođenje jedanaesterca, svjestan sam da me onaj promašaj poljuljao i da za ekipu nije bio dobar. Penali se promašuju, ne mislim da je u tome 'smak svijeta', ja sam spreman, a na treneru je da odluči tko će eventualno izvesti kazneni udarac, kaže Bradarić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.