Domagoj Pušić: Ove sezone igramo najbolji nogomet unatrag tri godine

Četvrtak, 04. listopada 2018. 15:59 Napisao/la  SC
Domagoj Pušić (Osijek) i Luka Capan (Rijeka)
Domagoj Pušić (Osijek) i Luka Capan (Rijeka) Foto: Lario Tus

Domagoj Pušić u 27. godini prometnuo se u standardnog igrača Osijeka.

Pušić je svojedobno iz Osijeka stigao u Rijeku, jedini se od petorice (Vargić, Lešković, Kvržić, Jugović) Osječana nije uspio nametnuti trener Matjažu Keku.

Igrao je posudbi u Zadru, pa otišao u Lugano odakle se vratio u Osijek koji je u međuvremenu zahvaljujući mađarskom kapitalu sastavio vrlo snažnu momčad:

- Prema mojem mišljenju ove sezone igramo najbolji nogomet unatrag tri godine. U devet nastupa jedan i pol nam nije bio dobar. To je onaj protiv Dinama u Maksimiru i prvi dio susreta protiv Slaven Belupa u Gradskom vrtu. Ostalo smo odigrali baš dobro. Čak i taj nesretni susret protiv Gorice koji smo izgubili. Ispromašivali smo se, a oni su nam zabili iz jedine prave prilike. Događaju se i takve utakmice, ali igramo vrlo zrelo i kompaktno. Suparnicima dajemo jako malo prilika za pogodak, a sami ih stvaramo i više nego dovoljno, dosadašnji bodovni učinak bio još bolji da nas nisu mučili ti problemi s realizacijom. Oni su sada, nadam se, iza nas. Taj stav o kojem se priča ove sezone doista je drukčiji, kvalitetniji nego ranije. Teško je naći pravi odgovor na pitanje zašto on uvijek nije takav. No, slažem se kako je u njemu ključ svega. Moramo svaku utakmicu igrati na pobjedu ako klub i mi zajedno s njim želimo nastaviti rasti. Pobjednički mentalitet ne stječe se tako lako, ali smatram kako smo mi sad na pravom putu da ga usvojimo i prezentiramo svakog tjedna, kazao je Pušić za Glas Slavonije prije utakmice protiv Hajduka.

- Mogu samo reći kako nema igrača u svlačionici koji ne vjeruje da možemo pobijediti Hajduk. Smatram kako smo u ovom trenutku kvalitetnija momčad, ali, jasno, to ćemo morati pokazati na terenu. Prošle sezone smo dvaput bili sasvim blizu pobjedi tamo, ali nam je jednom izmaknula u sudačkoj nadoknadi, a drugi put nismo konkretizirali bolju igru, pa su obje te utakmice završile bez pobjednika. Ako budemo imali stav kao u većini dosadašnjih utakmica, imat ćemo dobre izglede za uspjeh, smatra Pušić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.