DINAMO - RIJEKA Matjaž Kek: Protiv ovakvog protivnika moramo biti perfektni

Utorak, 03. travnja 2018. 19:41 Napisao/la  SC

Znam kakva nas utakmicu srijedu očekuje, sasvim nešto drugo nego protiv Hajduka. Igramo protiv momčadi koja igra kroz posjed lopte, koja ima izuzetno kvalitetne pojedince, kaže trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek

 

Rijeka u srijedu (17.30) protiv Dinama u Maksimiru igra polufinale Kupa:

- Već je ždrijebu bilo jasno da nas čeka najteži mogući protivnik. Nama je jasno kako Dinamo igra u Maksimiru, ali budući da igramo jednu, eliminacijsku utakmicu nije čudno ako kažem da ćemo tražiti prolaz. Znate zašto je otpao Čolak, u konkurenciji nije Prskalo, Sluga je virozan tako da je lako moguće da debitira treći vratar. Svi su ostali igrači OK. Nema razlike od utakmice u prvenstvu, jedina je razlika da se kupu mogu igrati produžeci. Igramo jednu utakmicu, naravno da je cilj da prođemo, a koliko je to realno, druga je stvar. Znamo da je Dinamo favorit u Maksimiru, probat ćmo napraviti sve da idemo dalje. Od zadnjega zvižduka na Poljudu želim da prođemo Dinamo. A na koji način, to je drugi dio priče, kaže Kek.

Trener Rijeke prvi put će igrati protiv Nikole Jurčevića na klupi Dinama. Protiv Jurčevića na klupi Dinama svojedobno je igrao kao trener Maribora u Ligi prvaka i izgubio:

- Novi trener i igrači Dinama nisu pošteno zajedno odradili ni dovoljno treninga, a kamo li utakmica budući da je bila stanka. Jurčević je dijete Dinama, iza sebe ima izuzetnu karijeru u radu sa Slavenom Bilićem. Gledao sam njihove treninge, znam koliko Jurčević ima znanja, rekao je Kek.

U nastavku sezone Dinamo ne igra uvjerljivo:

- Dinamo je puno dobio s Gavranovićem, ofenzivni dio momčadi vrlo je jak, kada lopta ide prema Soudaniju, jaka su oba beka, Ademi se razigrao što je za njih jako važno, smatra Kek.

U odnosu na utakmicu protiv Hajduka, trener Rijeke očekuje neke promjene u načinu igre:

- Igrači moraju odgovoriti bolje u trenutku kada osvojimo loptu. Protiv Hajduka sam izuzetno bio zadovoljan s blokom, Hajduku nismo dali da dođe u šansu kroz igru bez obzira što oni govore, ali nisam bio zadovoljan s pas-igrom i kvalitetom izlazaka. Znam kakva nas utakmicu srijedu očekuje, sasvim nešto drugo nego protiv Hajduka. Igramo protiv momčadi koja igra kroz posjed lopte, koja ima izuzetno kvalitetne pojedince u igri jedan na jedan i ako ne bude dobre suradnje u zatvaranju, možemo nastradati. Igračima uvijek govorim da je rezultat plod nečega što se događa na igralištu, želim da imaju takav gard i pristup u stvaranju igre. To ide puno sporije nego stvaranje atmosfere, a protiv ovakvog protivnika izvedba mora biti perfektna da bi se ostvario pozitivan rezultat, naglašava Kek koji je zadovoljan kako momčad izgleda u zadnjim utakmicama:

- Zadovoljan sam prije svega kako se igrači ponašaju. Zadovoljan sam bio prije utakmice na Poljudu koliko su željeli pozitivan rezultat, jasno mi je bilo da neće biti lako, govori Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.