DINAMO - RIJEKA Mario Cvitanović: Ključ je u nama, u našoj igri, u našem stavu i izvedbi!

Petak, 27. listopada 2017. 13:21 Napisao/la  SC

Mišljenja sam da Rijeka ima prepoznatljiv stil, način igre i svaki igrač slijedi jednu jasnu filozofiju i ideju, kaže trener Dinama

Mario Cvitanović
Mario Cvitanović


Mario Cvitanović najavio je na konferenciji za novinare utakmicu između Dinama i Rijeke, koja se igra u subotu (15) na Maksimiru.

- Očekuje nas susret s aktualnim prvakom, s ekipom koja igra UEFA Europa ligu i protivnikom koji je vrlo stabilan, prepoznatljiv u svojoj igri i respektabilan u svakom slučaju. Dočekujemo utakmicu kao i svaku drugu, nestrpljivo sa željom da pobjedimo! U konkurenciji neće biti Stojanović zbog tri žuta kartona te Matel i Fiolić koji su ozljeđeni. Imamo još nekih sitnih dvojbi što se tiče zdrastvenog stanja i formacijskog sustava. Motivirani smo i želimo pobijediti utakmicu. Nadam se da ćemo uspjeti promjeniti problem prvih poluvremena, želim momčad koja od prve do zadnje minute izgleda stabilno, dobro i kontinuirao igramo ono što se unaprijed dogovorimo. Da nema nestabilnosti i oscilacija, to je cilj. Izuzetno me veseli da je dobro zanimanje za ovu utakmicu, ovim putem pozivam naše navijače da dođu i da nam daju podršku, kazao je trener Dinama.

Trener Dinama o potencijalnoj formaciji kaže:

 - Postoji vjerojatnost da ćemo koristiti 4-4-2 u rombu. Trenirali smo dvije varijante uoči susreta protiv Rijeke. Jedan igrač ne može promjeniti cijelokupnu filozofiju i razmišljanje čitave momčadi. Tražim od svakog igrača da bude generator i da svaki igrač da svoj obol u čitavoj priči. Očekujem istu Rijeku bez obzira na njihove eventualne izostanke. Mišljenja sam da Rijeka ima prepoznatljiv stil, način igre i svaki igrač slijedi jednu jasnu filozofiju i ideju te se ponaša u skladu s zahtjevima i principima igre koje je trener postavio pred njih. Generalno igraju stabilno već preko godinu dana. Ipak, želim razmišljati samo o nama i našoj igri. Naša dobra igra anulira sve prednosti Rijeke i naša eventualno loša igra potencira sve dobre stvari Rijeke. Ključ je u nama, u našoj igri, u našem stavu i izvedbi. Ako budemo onakvi kakvi svi zajedno želimo biti, onda imamo dobre šanse u utakmici. Zapravo će se tada pričati o nama, ne o protivniku, smatra Cvitanović.
 
 U slučaju pobjede Dinamo bi stekao čak 9 bodova prednosti u prvoj trećini sezone:

- Ne razmišljamo u tom smjeru i prerano je za takve teme. Takva tema ne smije biti u glavi sportaša sve do zadnje utakmice sezone. Od prvog do zadnjega dana stremimo da funkcioniramo kao ekipa stabilno, želimo rezultat, dobru igru i stav na terenu uz poštivanje dogovorenih zahtjeva i principa. To su četiri stavke koje donose rezultate, zaključuje Cvitanović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.