PRVA HNL

Dinamo postao prvak nakon remija u Splitu

Nedjelja, 13. svibnja 2018. 21:30 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 35. kola: Hajduk - Osijek 1:1. 

Tudor svladao Santinija, ali Hajduk nije pobijedio
Tudor svladao Santinija, ali Hajduk nije pobijedio Foto: www.hajduk.hr

Prva HNL - 35. kolo

HAJDUK – OSIJEK  1:1

Stadion Poljud. Gledatelja 10.495.

Sudac: Igor Pajač (Zelina) 6,5

Strijelci: 1:0 Tudor (41), 1:1 Marić (59)

Žuti kartoni: T. Bašić, Fomitschow, Lopez  (Hajduk),  Barać, Barišić, Škorić, Grgić (Osijek)

Crveni karton: Barać (90, drugi žuti )

HAJDUK: Letica 6, Juranović 6 (od 83. Tičinović -), Ismajli 5,5, Lopez 5,5, Fomitschow 6, Radošević 6, Hamza 5,5, T. Bašić 5,5, Tudor 6,5 (od 74. Almeida -),
Gyurcso 6, Futacs 6 (od. 60 Said 5,5).

OSIJEK: Santini 6,5, Grgić 6, Milović 6,5, Barać 6, Barišić 6,5, Mioč 6, Škorić 6, Hajradinović 6,5 (od 83. Mudražija -), Grezda 6,5, Bočkaj 6,5 (od 65. Boban 6), Marić 7 (od 90. Šimunec -).

Dinamo je novi prvak!

Nakon što su Hajduk i Rijeka u 35. kolu odigrali neodlučeno protiv Osijeka i Cibalije, Dinamo je kolo prije prvenstva osigurao titulu prvaka.

Hajduk je u utakmicu protiv Osijeka ušao sa spoznajom da Rijeka nije pobijela u gostima Cibaliju u Vinkovcima, a u posljednjem prvenstvenom kolu Hajduk gostuju na Rujevici gdje će se odlučivati koja će od ove dvije momčadi sezonu završiti na drugom mjestu.

Prvu pravu, stopostotnu priliku imali su Osiječani i to već u 4. minuti, brzonogi Grezda pobjegao je obrani domaćina, izašao sam pred Leticom, no loptu nije dobro iskontrolirao i na kraju nije čak niti uspio uputiti udarac prema vratima domaćina.

Ponovno su gosti opasno zaprijetili preko Mioča u 32. minuti, sa lijevog boka ubacio je kapetan Baršić, Mioč se ubacio iz drugog reda pucao je sa nekih 5 – 6 metara, no točno u Leticu.

 Na drugoj strani u prilici je bio Futcas, koji je pucao s desetak metara, lopta je otišla pored lijeve stative gola Santinija.

U samoj završnici domaćini su poveli, Gyurcso je uposlio sunarodnjaka Futacsa koji je pucao sa vrha kaznenog prostora, lopta je pogodila prečku, odbila se do Tudora koji iz blizine pucao glavom, Santiniji je bio nemoćan 1:0.

Osječani su bolje otvorili drugo poluvrijeme, stvorili su nekoliko izglednih priliku, najbolje nije realizirao Marić koji je pucao  sa nekih desetak metara, Letica je bio na mjestu.

Što je propustio tada realizirati, Marić nije propustio u 59. minuti.

S lijeve strane ubacio je Barišić, Letica je pokušao presjeći loptu, bio je kratak i Mariću nije bilo teško iz blizine poslati loptu u mrežu - 1:1.

Imali su gosti sreće u 68. minuti, kada je udarac Gyurcsa sa nekih desetak metara pogodio nekog od gostujućih igrača, a lopta je "očešala" prečku.

 Na kraju se "zakuhalo" među igračima, epilog je bio da su Lopez i Grgić dobili žuti karton, Barać drugi žuti, odnosno crveni isključujući.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.