Nenad Bjelica: U Osijeku imam puno prijatelja, puno njih navija za Dinamo

Četvrtak, 16. kolovoza 2018. 15:19 Napisao/la  SC

Osijek je jako dobro posložen, klub koji je apsolutno u ekspanziji, isto tako i njegova momčad. Pokazuje to na startu prvenstv, kaže Osječanin na klupi Dinama

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

 

Dinamo u petak igra protiv vodećeg Osijeka, u derbiju 4. kola Nenad Bjelica vodi modru momčad protiv kluba iz rodnog grada

- Sad mi je na utakmici bilo šestero prijatelja iz Osijeka, ali i ne samo od tamo, nego i iz Poreča, Karlovca, čak i iz Poljske. Puno je poruka podrške. Ima puno Osječana u Zagrebu, s nekima se i viđam kad imam malo vremena. U Osijeku imam jako puno prijatelja. Puno njih i navija za Dinamo, a i oni koji ne navijaju daje mi podršku, kaže Belica u najavi utakmice za goal.hr.

Osijek jedini ima tri pobjede u tri utakmice:

- Osijek je u konstantnom rastu. Svake se godine poboljšava i organizacijski i igrački. Sad je Osijek jako, jako ozbiljan klub. Osijek je povijesno jedan od najvećih hrvatskih klubova, tako da sad, s financijskom stabilnošću, dolaze i rezultati. Imaju veće mogućnosti oko dovođenja igrača i ne moraju prodavati igrače za bilo što kao što je bilo u prošlosti. Osijek je jako dobro posložen, klub koji je apsolutno u ekspanziji, isto tako i njegova momčad. Pokazuje to na startu prvenstva i u europskim utakmicama protiv Rangersa u kojima su bili, rekao bih, bolji i zaslužili prolazak. Pokazuju snagu i pozitivnu energiju koju im daje trener i cijela situacija oko kluba. Individualno, imaju jako puno zanimljivih igrača na koje će trebati obratiti pažnju, a ja se nadam da ćemo mi uspjeti u utakmici ponoviti ono što smo pokazali u zadnje četiri utakmice. To je vrhunsko zalaganje, dobra disciplina u igri, efikasnost i pobjeda, govori Bjelica.

Bjelica i Zoran Zekić zajedno su igrali za Osijek:

- Kratko smo igrali zajedno 1992. godine, prije nego što sam ja otišao u Španjolsku. Mislim da je Zekić jako dobar trener, to pokazuje svojim rezultatima, momčad ga slijedi i to je za nas trenere najvažnije.

Dinamo igra u jakom europskom ritmu:

- Jutros sam pogledao njihove dvije zadnje utakmice. Tako se pripremamo cijelo vrijeme, od utakmice do utakmice. Nemamo vremena preskakati stepenice i misliti o Young Boysu kad je Osijek sljedeća stepenica. Naravno, kad imam mogućnost, pogledam utakmice svih hrvatskih klubova na televiziji. Na taj način dobivam sliku o tim momčadima, a u detaljnu analizu ulazim prije utakmice. Igračima ćemo poslije jutarnjeg treninga pokazati 20-ak minuta utakmice Osijeka i to je to. Tako će biti i pred Young Boys, tako je bilo i u Astani, ništa specijalno ne mijenjamo. Uvijek je isti ritam priprema za utakmicu, zaključuje Bjelica.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.