Jakire, izdrži! Dinamo izgubio još dva boda u borbi za naslov prvaka!

Subota, 10. veljače 2024. 19:28 Napisao/la  SC

Lokomotiva dokazala da u ovom trenutku igra bolji i sadržajniji okomiti nogomet od Dinama

Jakire, izdrži! Dinamo izgubio još dva boda u borbi za naslov prvaka!
Foto: NKLokomotiva/Facebook

Lokomotiva i Dinamo odigrali su neodlučeno utakmicu 22. kola, Dinamo je u Kranjčevićevoj izgubio još dva boda u borbi za naslov prvaka.

Nakon što je Lokomotiva pobijedila (3:0) u Maksimiru u zaostaloj utakmici prije tri tjedna, mlada momčad Silvija Čabraje pokazala je u 22. kolu da nije slučajno pobijedila.

Štoviše, kada se nogometna igra svede na geometriju, kao što vole reći treneri za linije kretanja igrača, Lokomotiva u ovom trenutku igra bolji i sadržajniji okomiti nogomet od Dinama.

U uzbudljivom prvom dijelu gledatelji na dupkom  ispunjenim tribinama vidjeli su sva četiri pogotka u gradskom derbiju.

Za razliku od Lokomotive, Dinamo je pogotke postigao najviše zahvaljujući spretnom Petkoviću, koji je posebice prvi pogodak postigao uz puno sportske sreće.

Lokomotiva je oba pogotka postignula nakon osmišljenih ulazaka u završnicu, Krivak je pobjegao obrani Dinama, Čop je s dva metra loptu gurnuo u praznu mrežu.

U drugom dijelu Dinamo je ostvario nešto veći posjed lopte, ali momčad Sergeja Jakirovića nije izgledala ni dovoljno moćno, ni dovoljno kvalitetno da bi mogla pobijediti Lokomotivu.

Dinamo pod vodstvom Sergeja Jakirovića sigurno nije favorit na za naslov prvaka, nije Dinamo favorit ni u 24. kolu protiv Rijeke u Maksimiru pod uvjetom da Jakirović do tada ostane na klupi.

Više se Rijeka treba pribojavati utakmice protiv Lokomotive u 23. kolu.

LOKOMOTIVA: Čavlina, Bartolec (46 Vranjković), Mersinaj, Kalaica, Žilinski, Smakaj (63 Feta), Marić, Krivak (58 Šotiček), Mudražija, Goričan, Čop (81 Canjuga)

DINAMO: Zagorac, Ristovski, Živković, Perković, Ogiwara, Mišić (77 Kulenović), Sučić (46 Bulat), Špikić (46 Kaneko), Baturina (62 Ademi), Hoxha (62 Vidović), Petković

Utakmica 22. kola: Lokomotiva - Dinamo 2:2 (Krivak 18, Čop 45+5/Petković 40, 45+9)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.