KARLO LETICA

Nisam ništa rekao Gavranoviću

Nedjelja, 18. veljače 2018. 18:30 Napisao/la  SC

Ne bih sebe izdvajao, bitna je momčad

Nisam ništa rekao Gavranoviću

Hajduk je pobijedio Dinamo u Maksimiru, u 22. kolu modri su doživjeli prvi poraz ove sezone, a Hajduk nastavio niz pozitivnih rezultata otkada je trener postao Željko Kopić:

- Prvo poluvrijeme smo ušli jako dobro, s pritiskom na loptu onemogućili Dinamu organiziranje napadačkih akcija. U tom je razdoblju prošla jedna dubina za Soudanija, ali je Letica to obranio. Zadovoljan sam prvim dijelom, imao sam osjećaj da dobro radimo defanzivno, ali da nam fali više energije prema naprijed. U svlačionici smo se na poluvremenu dogovorili da krenemo još odlučnije prema naprijed, a iz jednog takvog pritiska u kojem je Ohandza išao do kraja uspjeli smo i zabiti. Nakon toga smo vidjeli dosta opasnih situacija, opasno smo živjeli, Dinamo je promašio i penal. Ali, odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo osvojili tri boda. Dinamo i dalje ima devet bodova prednosti, to je puno. Mi prije ove utakmice nismo razgovarali o prednosti Dinama, nećemo to raditi niti ubuduće. Nama je jedini cilj na svakom treningu i svakoj utakmici biti pravi, pa ćemo vidjeti što nam to može donijeti. Idemo korak po korak, ali ne zamaram se bodovnom prednošću Dinama, kazao je Kopić koji je isključen zbog nesportskog ponašanja:

- Isključili su me i protiv Rijeke. Trebam biti realan i pošten, pokušavam biti miran, ali u jednoj su mi situaciji proradile emocije. Puno se toga događalo, možda je to sve bilo malo previše za mene. Burno sam reagirao u situaciji kada je zaustavljen Ohandza, pa su me suci poslali van. Nije poželjno da treneri reagiraju na takav način, puno se toga nakupilo u meni. Ali, nije bilo ništa u zločestom kontekstu, zaključio je Kopić.

- Izgubili smo utakmicu, to je činjenica. Ali, rekao sam igračima u svlačionici da dignu glavu gore. Prema mojem dojmu nismo trebali izgubiti, pogotovo u drugom poluvremenu, ali na semaforu piše 0:1. Prvo poluvrijeme nije bilo kvalitetno niti s jedne strane, bilo je tu puno grešaka, a mi smo bili prestatični. I to je bilo nesadržajno, osim one situacije Soudanija kada je sam išao na Leticu. U nastavku smo promijenili sustav, bili dominantni,  a iz nekih dobrih situacijae nismo poentirali. Nismo zabili niti iz jedanaesterca, pa smo primili gol. Sporna situacija prije našeg gola? U to neću ulaziti, mi smo primili gol iz naše gluposti i nesmotrenosti. Sada nas čekaju nove utakmice i izazovi, igrači moraju podići glavu, pa opet i dalje u svakoj utakmici ići na pobjedu. Jako mi je žao, ne volim gubiti, ali činjenice su drugačije. Bez obzira jesmo li zaslužili to ili ne, mi smo izgubili, kazao je trener Dinama Mario Cvitanović.

Soudani je Gavranoviću prepustio izvođenje kaznenog udarca:

- Njih dvojica su naši izvođači, a penale izvodi onaj koji se bolje osjeća u tom trenutku. Da je Gavranović zabio, ne bismo sada pričali o tome, vjerujem da će sljedeći put biti precizniji, završio je Cvitanović.

- Nismo bili pravi u prvom poluvremenu. Bili su bolji u duelu. U drugom smo se popravili, imali šanse, na kraju primili gol iz jedne njihove prilike. Žalost je velika, žao mi je naših navijača, ali jednostavno se moramo dignuti i igrati onako kao što smo igrali u Osijeku. Suđenje neću komentirati, Hajduku čestitam na pobjedi, rekao je kapetan Dinama Arijan Ademi.

- Ne bih sebe izdvajao, bitna je momčad, ali ovo je sigurno bio moj dan iz snova. Prvi derbi u Maksimiru i odmah pobjeda. Koja mi je obrana bila najteža? Stvarno ne znam, morat ću ih sve prelistati. Penal? Bila je ista taktika kao i kad sam mu obranio protiv Rijeke, nisam Gavranoviću ništa rekao. Taktiku ću i do idućeg derbija zadržati za sebe, rekao je vratar Karlo Letica koji je ovako prokomentirao spornu situaciju kada je loptu rukom uhvatio na rubu kaznenog prostora:

- Stvarno ne znam, to ćete vi bolje vidjeti, kaže Letica.

- Maksimir je nekad bio neosvojiva tvrđava, a evo sad smo u kratkom razdoblju dvaput pobijedili. Idemo utakmicu po utakmicu. Nakon financijske konsolidacije slijedi konsolidacija momčadi, a nakon toga i rezultati. Suđenje? Bilo je niz pogrešnih sudačkih odluka. Ne volim kad ostanu te mrlje nakon derbija, nadam se da ćemo dočekati derbi nakon kojega se neće pričati o suđenju i da suci neće griješiti ni na našu stranu, ni na stranu našeg protivnika, rekao je predsjednik Hajduka Ivan Kos.

- Imao sam sreće kod gola. Naravno, lijep je osjećaj dobiti derbi. Novi ugovor? Agenti su u kontaktu s klubom, ja sam sretan u Hajduku, rekao je Franck Ohandza.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.