DINAMO BEZ TRENERA

Cvitanović podnio ostavku nakon poraza

Subota, 10. ožujka 2018. 17:38 Napisao/la  SC

Ovo je najmučniji dan u mom životu!

Mario Cvitanović
Mario Cvitanović Foto: Lario Tus

Trener Dinama Mario Cvitanović podnio je ostavku nakon (1:4) poraza od Lokomotive:

- Hoće noge, ali srce i glava ne mogu. Sve što se događa i oko igrača i kluba je utjecalo na rezultate, i njih same. Kao trener od prvog dana kada sam došao ovdje, pa do danas uvijek sam govorio da želim više. I to smo radili, inzistirali, tražili i željeli više. Razloga za ovakvu igru, ovakvo stanje, možemo naći milijun. O tome nema potrebe pričati. Kao trener sam dao sve što sam znao, bio sam apsolutno u svakom trenutku podređen klubu, rezultatu i igračima. Kao i našem cilju; prvenstvu i Kupu. Još smo u prednosti, ali situacija u kojoj se nalazimo i kako se odigrala ova utakmica, nalaže mi da slijedim prvu rečenicu koju sam rekao kada sam došao ovdje. Čast i obraz je na prvom mjestu, ja svoju čast i obraz neću dati za ništa, moja moralna obveza i odluka je definitivna. Moram odstupiti! Želim da se svi skupa vratimo na pobjednički put i budemo prvaci. Ja kao trener moram to napraviti, to je jedina ispravna odluka u ovom trenutku. Ništa ne može spriječiti da Dinamo bude prvak, ja neću stati na tom putu, poručio je Cvitanović.

Ono što su mnogi očekivali nakon poraza na Rujevici dogodilo se nakon katastrofalnog poraza u Maksimiru od Lokomotive. 

Modri su ovog proljeća izgubili čak tri utakmice te zakomplicirali osvajanje naslova prvaka. 

- Možemo analizirati moj rad, ja ću ga sigurno analizirati, tražiti razloge što je bilo dobro, što je bilo loše. Razgovarao sam s igračima, ogroman utjecaj imaju i okolnosti oko njih, negativni utjecaji da su emotivno prazni. Kao trener mogu biti ponosan, dao sam sve što sam imao. Je li dovoljno? Izgleda da nije, pucajte po meni, ako sam ja jedini krivac. Sada moram preuzeti odgovornost, to je za boljitak Dinama. Neka igrači ponovo izađu na put na kojem su bili, ova ekipa je lani bila druga, sada smo još u prednosti. Kao trener više nemam ništa za reći, vrijeme će učiniti svoje. Bit ću prvi koji će čestitati kada Dinamo osvoji prvenstvo. Ne ako, nego kada osvoji prvenstvo. Dajte podršku igračima, dignite ih za ono što slijedi. Ja resurse za to nemam i zato odlazim, rekao je Cvitanović. 

Povijesna pobjeda Lokomotive kap je koja je prelila čašu te je Cvitanović podnio ostavku. 

- U prvom redu čestitam Lokomotivi na pobjedi, na dobroj partiji i rekao bih da je ovo, ne u mojoj trenerskoj ili igračkoj karijeri, nego u mom životu za mene najmučniji dan. Ova ekipa vrijedi, pokazala je u prvom dijelu prvenstva koliko može. Napravili smo prednost, znamo i možemo. Definitivno su porazi od Hajduka i Rijeke, bez obzira na okolnosti,  ostavili trag. Danas je bila kulminacija te emocionalne istrošenosti i praznine u igračima, završio je bivši Dinamov trener. 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.