Davor Vugrinec: Da ste me pitali na startu sezone, vjerojatno ne bih rekao da su Riječani favoriti! Rijeka je zasluženo prva!

Subota, 27. travnja 2024. 11:32 Napisao/la  SC

Stalno se priča o toj utrci Rijeka i Dinama, svaka utakmica koju igraju ta dva kluba je poseban događaj, kaže nekadašnji igrač Rijeke i Dinama

Davor Vugrinec
Davor Vugrinec

Davor Vugrinec ovako je prokomentirao rasplet borbe za prvaka:

- Bit će jako neizvjesno do samoga kraja. Naše prvenstvo je ove sezone nevjerojatno zanimljivo. Naročito ta borba Dinama i Rijeke. To je baš super. Možda će odlučiti taj veliki derbi na Rujevici, ali opet ne treba značiti. Dinamo i Rijeka će imati i velikih izazova do konca prvenstva. Eto, u sljedećem kolu Dinamo je kod nas, a Rijeka kod Lokomotive. Sjajna je ta neizvjesnost, ta dramatika, velika je to stvar za cjelokupni hrvatski nogomet. Jer, kao što vidimo, stalno se priča o toj utrci Rijeka i Dinama, svaka utakmica koju igraju ta dva kluba je poseban događaj. Vidim s kime do kraja igraju Modri i Riječani, koliko tu ima potencijalnih zamki. Može se jednima i drugima dogoditi loš dan, ozljede, kartoni... Mogu primiti neki slučajni pogodak, gubiti bodove. Nogomet nije, recimo, kao košarka, gdje bolji uglavnom pobjeđuju, kazao je Vugrinec za Sportske novosti.

- Da ste me pitali na startu sezone u HNL-u, vjerojatno vam ne bih rekao da su Riječani favoriti. Ali, sad mogu samo ustvrditi da je Rijeka zasluženo tu gdje jest, na prvom mjestu. Odradili su sjajan posao, a posebno mi je fascinantno kako svaki igrač koji uđe u momčad daje ogroman doprinos golovima, asistencijama, igrom... Rijeka je sjajno skautirala igrače i dovela sve što im treba, kazao je Vugrinec.

Davor Vugrinec u dresu Rijeke osvojio je kup, do dolaska Andreja Kramarića bio je najbolji igrač Rijeke otkada je HNL-a.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.