Cibalia sezonu nastavlja s blokiranim računom i dugovima koje ne može vratiti

Četvrtak, 08. veljače 2018. 21:20 Napisao/la  SC
Tomo Bobek
Tomo Bobek Foto: www.glasslavonije

 Cibalia grca u dugovima, financijska situacija u vinkovačkom prvoligašu nije puno bolja od situacije u pulskom prvoligašu.

Oba kluba u nastavak sezone kreću s blokiranim računima, oba su dioničarska društva, razlika je u tome što je Grad Vinkovci većinski vlasnik Cibalije postao po sili zakona.

Predsjednik Tomo Bobek obratio se javnosti nakon medijskih spekulacija da klub neće završiti sezonu do kraja.

- U ovom trenutku Cibaliji trebaju četiri milijuna kako bi se začepile sve rupe i otplatili dugovi koji su trenutno teret i zbog kojih smo u blokadi. Jako je puno dugova iz prošlog razdoblja, uskoro stiže i rata iz predstečajne nagodbe. To su sve dugovi nekadašnjim igračima i trenerima. Među ostalima, račun su nam blokirali Dino Kresinger, Stanko Mršić i Peter Pacult, a da bismo dobili licencu za sljedeću sezonu, to moramo hitno riješiti. Uz Grad, imamo i obećanje čelnika HNS-a da će i oni uskočiti u okviru svojih mogućnosti i ingerencija kako bi se Cibaliji pomoglo da normalno odigra prvenstvo do kraja. I dalje imamo potporu ljugi iz grada. Obećano nam je da će se račun odblokirati u sljedećih nekoliko dana i da ćemo moći normalno raditi. Također je obećano rješavanje rate predstečajne nagodbe koja nam uskoro stiže. Mogu javno reći i obećati da će Cibalia normalno odigrati sve utakmice do kraja sezone i da ćemo u miru zaključiti ovu sezonu. Što se sljedeće sezone tiče, tu velike nade polažemo u “Opatijsku inicijativu” s koje su prijedlozi upućeni Vladi Republike Hrvatske, a dio prijedloga bit će uvršten i u novi prijedlog promjena Zakona o športu. Njima bi se dosta olakšalo poslovanje klubova. Drugo je rješenje, naravno, privatizacija kluba. Treće opcije ili mogućnosti za opstojnost Cibalije u ovom trenutku ne vidim, kaže Bobek za Glas Slavonije.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.