Sergej Jakirović: Slijede nam tri gostovanja zaredom, protiv Lokomotive, Varaždina i Rijeke!

Subota, 20. travnja 2024. 13:15 Napisao/la  SC

Cijelo vrijeme govorim da su to pravi igrači, fajteri sa šampionskim gardom, kaže trener Dinama

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: GNKDinamo

Dinamo utakmicu protiv Lokomotive priprema nakon šest uzastopnih pobjeda:

– Lijepa je to statistika, ali vjerujte nam da o tome uopće ne razmišljamo već se samo okrećemo sljedećoj utakmici. Ostaje nam žal za tim prvim, uvodnim porazom protiv Lokomotive, ali bio je potpuno zaslužen s obzirom na to kako smo tada odigrali. Bilo je previše grešaka. Ali dobro, uspjeli smo se dignuti, a to pokazuje kvalitetu, znači da su dečki motivirani, da imaju pravi karakter i jako mi je drago zbog njih. Cijelo vrijeme govorim da su to pravi igrači, fajteri sa šampionskim gardom, kaže trener Dinama Sergej Jakirović.

Dinamo u zadnjim utakmicama stvara brojne prilike:

– To što stvaramo puno šansi znači da dobro igramo u polju, da su igrači pohvatali mehanizme, linije kretanja na kojima inzistiramo. Volio bih da još više akcija završavamo udarcem na gol, jer imamo nekoliko jako dobrih pucača. Evo, drago mi je što su Martin Baturina i Gabriel Vidović u zadnjoj utakmici to prezentirali na najbolji način. Volio bih da te prilike iskoristimo jer lakše je onda i igrati i voditi utakmicu. Jesenas je bilo situacija u kojima smo mogli otići na više pogodaka razlike, a znalo se dogoditi da na kraju čak i izgubimo. Zato sad pušemo i na hladno što se toga tiče. Imamo još pet utakmica do kraja prvenstva plus dvije u finalu Kupa i moramo odigrati maksimalno koncentrirano i odgovorno, kaže Jakirović.

Dinamo je četiri od šest pobjeda ostvario na gostovanjima, promijenio se način igre u gostima:

– Rekao sam da je to možda ključ raspleta cijele sezone. Baš nam sad slijede tri gostovanja zaredom, protiv Lokomotive, Varaždina i Rijeke, a svaka od tih utakmica nosi priču za sebe. U tom smo segmentu pokazali određeni korak naprijed, ali možemo još bolje, tvrdi Jakirović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.