Aljoša Vojnović: Moram priznati da se s ovakvom čudnom situacijom još nisam susreo

Subota, 27. siječnja 2018. 11:23 Napisao/la  SC

Svi od reda ozbiljno smo shvatili sve ovo i na svakoj ćemo utakmici "ići na nož", tako ćemo raditi i na treninzima te se ne bojim za rezultat, kaže igrač Istre 1961

Aljoša Vojnović
Aljoša Vojnović Foto: www.istra1961

 

Aljoša Vojnović za Istru 1961 od ljeta igra kao posuđeni igrač Osijeka i nema financijskih problema kao suigrači.

Igrao je za pet prvoligaških klubova, ima 32 godine i priznaje da se nalazi u neobičnoj situaciji:

- Moram priznati da se s ovakvom čudnom situacijom u dosadašnjoj karijeri još nisam susreo. Bio sam u par klubova u kojima je bilo loše financijsko stanje, ali se znalo tko je vlasnik i imala se neka ideja što i kako dalje, dok ovdje u ovom trenutku doista ništa ne znamo, ali vidljivo je kako se ulažu veliki napori da se sve ovo istjera na pravi put. Tu prvenstveno mislim na ljude koji su ostali u klubu na čelu sa "šefom" Raićem Sudarom, njegovim suradnicima i direktorom Podnarom, a drago mi je da se u cijelu priču uključio i Grad Pula. Vidi se kako je svima stalo da se klub spasi, a u tome će pokušati pomoći i igrači predvođeni "sedmoricom veličanstvenih", kako se među sobom zovemo mi koji smo se odazvali na prvu prozivku, a igrali smo ovdje jesenas. Svi od reda ozbiljno smo shvatili sve ovo i na svakoj ćemo utakmici "ići na nož", tako ćemo raditi i na treninzima te se ne bojim za rezultat, niti da ćemo ostvariti ono što nam je u ovom trenutku prioritet, a to je ostanak u ligi, kaže Vojnović za Glas Istre.

Sedmorici igrača (Prelčec, Vojnović, Čuljak, Halilović, Maksimović, Badrov, Pavić) koji su igrali jesenas odmah se priključio iskusni vratara Vanja Iveša, vratio se drugi vratar Marijan Ćorić, na treningu se pojavio Andrea Ottochian, koji se vratio iz zaprešićkog Intera.

Na probi je 23-godišnji ofenzivni vezni Kanađanin Colin Jacques i 25-godišnji veznjak iz Karlovca Josip Krznarić. Pojavio se i Splićanin Luka Franić, koji je za Istru 1961 nastupao u sezoni 2015/16.

Nekoliko hrvatskih klubova najavilo je da će Istri 1961 do 15. veljače i kraja prijeznog roka posuditi igrače kako bi pulski klub sezonu priveo kraju, do prve utakmice 10. veljače protiv Rijeke momčad bi trebala dobiti ozbiljnije konture:

- I ljetos smo se kasno ekipirali, ja sam došao 31. kolovoza kad to nitko nije očekivao. Zašto ove zime pred kraj prijelaznog roka dođe neki pravi igrač koji će nam moći puno pomoći. Prva HNL je dobra liga s malo klubova kojoj gravitira puno igrača i uvijek je dosta onih kojima se u zadnji čas nešto izjalovi ili ih ne zadovolje ponuđeni uvjeti, kaže Vojnović.

Iskusni napadač ne sumnja u motive:

- Situaciju poput ove imao sam svojevremeno u Sesvetama. Plaće nije bilo šest mjeseci, no ja sam nastavio igrati te sam se na kraju iz kluba koje je ispao iz lige uspio prodati. Upravo sam to na neki način jesenas pokušao usaditi suigračima u glavu, da nije svako zlo za zlo i da bi cijela ova situacija nekima mogla izići na dobro, što se na kraju i dogodilo. Dugo smo kuburili na dnu ljestvice, ali na kraju smo se uspjeli donekle izvući i završiti prvi dio sezone na osmoj poziciji, a igrači koji su otišli iz Pule našli su dobre i respektabilne klubove. To su ostvarili samo iz jednog razloga, jer su pronašli motiv da se nadaju nečem boljem i višem, trudili se i dali do kraja za Istru 1961, a onda su u trenutku kad su postali slobodni igrači iza sebe imali fond dobrih utakmica koji im je omogućio da nastave nekim boljim putem, na čemu im čestitam, zaključio je Vojnović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.