Igor Bišćan: Način na koji smo odigrali prvu utakmicu pokazuje da su igrači svjesni situacije

Četvrtak, 15. kolovoza 2019. 12:03 Napisao/la  SC

Ovakva utakmica donosi  dodatnu dimenziju zbog toga jer igramo u gostima i zbog toga što će rezultat iz prve utakmice odrediti način na koji će protivnik igrati, kaže trener Rijeke

Igor Bišćan
Igor Bišćan Foto: screenshot

 Nogometaši Rijeke večeras (20.45) u Aberdeenu igraju uzvratnu utakmicu 3. pretkola Europske lige u kojoj brane prednost (2:0) od dva pogotka razlike iz prve utakmice:

- Očekuje nas drugačiji Aberdeen, puno agresivniji i opasniji u namjeri da nas ugrozi. Mislim da će svoje učiniti rezultat iz prve utakmice i domaći teren, koji će ih tjerati da od prve minute pokušaju napraviti svoje. Naravno da će biti opasni zbog toga, možemo pretpostaviti što nas čeka, spremit ćemo se za to!. Bitno je da budemo hrabri i čvrsti, vjerujem da će tada naše šanse biti velike. Mislim da su igrači svjesni što ih čeka. Način na koji smo odigrali prvu utakmicu pokazuje da smo bili svjesni da moramo biti najbolji i u vrhunskoj formi, svi igrači moraju biti na najvišoj razini da bismo imali šansu eliminirati Aberdeen. Dečki su to ostvarili u prvoj utakmici, što je dobar pokazatelj. Ovakva utakmica donosi  dodatnu dimenziju zbog toga jer igramo u gostima i zbog toga što će rezultat iz prve utakmice odrediti način na koji će protivnik igrati. Oni se riskirati više, što nama otvara prostor iza njihovih leđa, moramo biti samo dovoljno pametni da to iskoristimo, kaže trener Rijeke Igor Bišćan.

Atmosfera će sigurno biti specifična, Pittodrie stadion ima kapacitet od 22.199 mjesta:

- Očkujemo pravu otočnu atmosferu! Rezultat iz prve utakmice daje navijačima dodatni impuls, od prve minute će gorjeti na stadionu što je dobro. Atmosfera će biti motivirajuća, najvažnije je da mi ostanemo mirni i stabilni kao u prvoj utakmici. Tada će naše šanse biti veće, zaključuje Bišćan.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.