KOLIKO VRIJEDI HNK-a RIJEKA

Damir Mišković postaje vlasnik za 58 mil. kuna

Četvrtak, 21. prosinca 2017. 16:59 Napisao/la  SC

Grad Rijeka ostaje vlasnik 25 posto plus jedne dionice

Damir Mišković i Vojko Obersnel
Damir Mišković i Vojko Obersnel Foto: Andrej Turina

Social Sport, zaklada u vlasništvu Gabrielea Volpija nakon pet godina prodaje 70 posto vlasništva HNK Rijeke.

Grad Rijeke koji je vlasnik 30 posto dionica ima pravo prvokupa Volpijevih dionica, no to ipak neće učiniti.

Gradsko vijeće Grada Rijeke poduprlo je prijedlog gradonačelnika o odbijanju iskorištavanja prava prvokupa 58 milijuna kuna vrijednih udjela koje zaklada Social Sporta iz Nizozemske ima u Hrvatskom nogometnom klubu Rijeka.

- Nakon pet godina uspješne suradnje, Social Sport se odlučio povući iz Hrvatske te poslao ponudu za prodaju svog udjela Gradu Rijeci, koji prema sklopljenom sporazumu ima pravo prvokupa. Predlažem da odbijemo ponudu, čime ćemo otvoriti mogućnost da Social Sport udjel proda drugim zainteresiranim partnerima, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Za kupnju se već javilo trgovačko društvo Teanna Limited iz Londona, osnovano 1. prosinca, koje je prema gradonačelnikovim riječima vlasnik predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Mišković bi tako otkupio 70 posto dionica ukupne vrijednosti 58 milijuna kuna.

Inače, vrijednost Rijeke je procijenjena na 82,8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Obersnel je podržao prijedlog predsjednika Gradskog vijeća Tihomira Čordaševa, koji je u ime kluba Akcija mladih-Živi zid predložio da Grad Rijeka zadrži kontrolni paket od 25 posto plus jednu dionicu, a da ostatak ponudi navijačima, što bi se omogućilo tek kada se provede postupak prodaje većinskog paketa.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.