Damir Mišković postaje vlasnik kluba pod uvjetom da mu članovi kluba daju podršku

Utorak, 05. prosinca 2017. 14:04 Napisao  I. V.

Ne želim biti predsjednik kluba kojega navijači  kluba ne žele. Ako članovi ne žele Rijeku koju ovako vodim,  ne vidim razloga zašto bih ulazio u tu priču, kaže Mišković

Damir Mišković
Damir Mišković

Damir Mišković održao je u utorak konferenciju za novinare tematski podijeljenu na tri dijela, pedesetak minuta govorio je i odgovarao na pitanja vezana za njegov program financiranja hrvatskog sporta i nogometa, o izborima u HNS-u i preuzimanju vlasništva nad klubom.

Svaka tema u integralnom obliku zauzima previše medijskog prostora da bi se mogla sažeti u nekoliko rečenica, najvažnije za budućnost kluba je da predsjednik Uprave Rijeke uskoro postaje vlasnik pod jednim uvjetom.

Mišković se u ponedjeljak navečer sastao s predstavnicima Armade, koji su u subotu iskazali nezadovoljstvo njegovim odnosom sa Zdravkom Mamićem.

- Oni su rekli svoje, ja sam rekao svoje. Nadam se da onakvih poruka više neće biti na stadionu, ne zbog toga što sam se uvrijedio nego zato jer takvim porukama nije mjesto na stadionima. Ali da ne bismo ostali samo na tome da smo sjedili, iako je Rijeka privati klub dajem tri dana svim članovima klub kojih zajedno s djecom ima oko osam tisuća, da kažu žele li da Rijeka nastavi svoj put s ovim predsjednikom ili ne žele. Nakon tri dana dat ćemo vam odgovor koliko članova kluba želi ili ne želi da nastavim svojim putem. Više demokracije  od toga ne mogu dati. Ne želim biti predsjednik kluba kojega navijači  kluba ne žele, ne želim da mi  dobacuju neprimjerene komentare. Ako članovi ne žele Rijeku koju ovako vodim,  ako ne žele slijediti moj put, ne vidim razloga zašto bih ulazio u tu priču. Već sam daleko otišao oko preuzimanja vlasništva, ali to je moj problem. Povući ću  se ako me članovi kluba ne žele, kaže Mišković.

Inače, Mišković je naglasio da bi proces preuzimanja kluba formalno trebao biti gotov do kraja prosinca.

Što se tiče odnosa sa Mamićem, Mišković je naglasio da se proteklih tjedana na javnim mjestima sastajao s nizom čelnika klubova na temu promjena u HNS-u i ne vidi razloga zašto bi sastanak s Mamićem trebalo izvlačiti iz toga konteksta zašto što je u medijima plasiran senzacionalistički.

O izborima u HNS-u Mišković je naglasio da Rijeka ima svoj program koji ne zastupaju ni Davor Šuker, ni Dario Šimić. Ne podržava ni jednog kandidata i nema namjeru utjecati glasovanje predstavnika županijskog saveza.

Sa Šimićem se sastao treći put neporedno pred početak konferencije za novinare i nije čuno ništa novo što se tiče programa.

O Miškovićevu programu i izborima u HNS-u još će se pisati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.