ANTE KULUŠIĆ

Nemamo potrebe profesionalizirati suce

Ponedjeljak, 09. travnja 2018. 19:13 Napisao/la  SC

Kod nas se od svega radi cirkus

Ante Kulušić
Ante Kulušić

 Ante Kulušić prokomentirao je kritike suđenja Marija Zebeca u polufinalu Kupa između Dinama i Rijeke:

- Ako želite ozbiljno popričati o sucima i suđenju u HNL-u, onda mi nemojte nastupati s tezom da je sve loše, da suci stalno griješe, i pitati me kad će se suci profesionalizirati, jer su to sve promašene teze. Pogrešaka ima, kao što ih ima i svugdje u svijetu, a hrvatski nogometni suci neće nikad biti profesionalci jer je to nemoguće. Kod nas se od svega radi cirkus, pa tako i od utakmice Dinamo – Rijeka. Zebec je 44 minute sudio normalno, onda je propustio dosuditi kazneni udarac i isključujući drugi žuti karton Bradariću, da bi ga na koncu Riječani napali da ih je oštetio, jer je kasnije opravdano isključio Bradarića!? A Bradarić je išao neoprezno na loptu đonom i bez obzira što je Perić udario njega, to je bila opasna igra i čista opomena za Bradarića, kaže šef sudaca za 24sata.

Kulušić je izravno odgovorio Damir Miškoviću, koji se zalaže za profesionaliziranje sudaca:

- Niti mi imamo kapaciteta za tako nešto, niti potrebe. Pa tko bi se profesionalizirao i gradio sudačku karijeru godinama, da bi na koncu radio za 10.000 kuna, a u 45. godini života ostao bez posla?! Pa nismo mi Engleska, Njemačka ili Italija gdje suci zarađuju po 10.000 eura mjesečno, pa mogu nešto i uštedjeti. Naši suci mogu maksimalno zaraditi 7000 - 10.000 kuna mjesečno, i to ne svaki mjesec, kazao je Kulušić.

Inače, prvoligaški sudac zaradi 2800 kuna po utakmici, pomoćni sudac zaradi 1800 kuna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.