Zlatko Kranjčar, trener Dinama: Sve smo bolji i bolji, sve ide onako kako sam zamislio

Srijeda, 27. srpnja 2016. 08:15 Napisao/la  SC

Meni je nabitnije što dobivamo i konture prave momčadi, kaže Kranjčar nakon pobjede protiv Dinama iz Tbilisija


Dinamo je pobijedio 2:0 Dinamo iz Tbilisija i stekao pristojnu prednost uoči uzvratne utakmice 3. prekola Lige prvaka. Utakmica je riješena za tri minute (Ćorić 39, Soudani 42) zahvaljujući nadahnutosti Ante Ćorića, Soudanija, Fernandesa....

- Odigrali smo jednu vrlo dobru utakmicu, zabili dva gola i zasluženo pobijedili. A mogli smo dati i više golova. Imali smo tri velike prigode u kojima nismo odigrali dobar zadnji pas, a tu smo mogli dohvatiti još bolji rezultat. Nismo bili na nivou prvih 15 minuta, ali kasnije smo kroz kvalitetu došli do golova i mogli smo zabiti i više od dva gola. Čestitam igračima, odradili su tešku utakmicu, težu nego što sam mislio. Hvala i publici koja nas je bodrila od početka. Ona nam je dala vjetar u leđa, posebice u prvih 15-ak minuta kada nismo bili na nivou. Zasluženo smo pobijedili. Gruzijci su kvalitetna momčad, iznenadili su me, ali mi smo bolji. Trebali smo dobiti s više razlike. Bit će teško u Tbilisiju, neizvjesno. Oni će nas htjeti zaskočiti, ali mi s ovim rezultatom imamo samopouzdanje i vjeru u četvrto pretkolo. Dinamo Tbilisi je protiv nas igrao bolje nego protiv Armenaca, mogu reći da nam je ovaj dvoboj dodatno otvorio oči. Sada još bolje znamo kako igrati protiv njih. Rekao bih da je sada 60-40% prednost na našoj strani. Zašto toliko šansi dajem njima? Nogomet je nepredvidiv, ja pušem i na hladno, rekao je trener Zlatko Kranjčar prije nego što je rekao nekoliko riječi o pojedincima:

- Benković je bio sjajan, kao i zadnju utakmicu kad sam ga uveo. Zaslužio je početni sastav. Time ne umanjujem vrijednost Schife koji će biti dio momčadi svojom kvalitetom i sigurnošću. Svi su nam potrebni. Benković je mlad igrač koji ima kvalitetu i ulijeva povjerenje stabilnošću u igri. Neka mu ovo bude poticaj za ubuduće. Jonas? Morali smo zatvoriti utakmicu. Igra nam je malo pala, a i vrijeme je utjecalo na igrače koji su izgubili svježinu.Donio nam je svježinu. Baš nam je trebao takav igrač koji bi rasteretio igrače i unio sigurnost. Mi nemamo 11, već više od 20 jako dobrih igrača, svatko od njih može pridonijeti ovoj momčadi. Fernandes? Zadovoljan sam njegovim htijenjem, ne i učinkovitošću. U par situacija je mogao bolje reagirati, biti bolji u završnom pasu, time nekom suigraču omogućiti gol-prigodu. Tada bi vjerojatno došlo i do realizacije. No, njegovo htijenje i želja su bili na nivou, puno bolji nego prije, kaže Kranjčar i naglašava:

- Mi smo sve bolji i bolji.  Igrat ćemo sve stabilnije. No mogu biti zadovoljan. Pripreme su bile kratke i mislim da se polako dižemo. Sve ide onako kako sam zamislio. Mi svakodnevno rastemo, a meni je nabitnije što dobivamo i konture prave momčadi. Vjerujem da će svaka nova utakmica igračima donijeti dodatnu stabilnost, time će rasti i naše samopouzdanje, zaključuje Kranjčar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.