Zlatko Kranjčar: Igrači su doveli navijače na stadion, ja sam samo dio momčadi

Petak, 09. rujna 2016. 17:20 Napisao/la  SC

Moje slatke brige su da će trebati dobro odvagnuti koga baciti u vatru protiv Osijeka, neki će preskočiti utakmicu tako da mogu biti na visokoj razini protiv Lyona, kaže Kranjčar

Trener Dinama Zlatko Kranjčar obilježio je jesen dvjema velikim dostignućima. Dinamo se plasirao u završnicu Lige prvaka, a nakon šest godina bojkota navijači od utakmice protiv Juventusa namjeravaju dolaziti na sve utakmice.

- Naša je momčad zaslužila podršku. Imali smo od početka sezone veliku podršku, preko 15 tisuća navijača. Momčad se odužila kroz igru i ovi rezultati zavrijeđuju da bude još više publike. Svaki nam je gledatelj dragocijen i ova momčad zaslužuje pravu nogometnu atmosferu. Ja sam dio momčadi i momčad je ta koja je vratila navijače. Rezultati koje je Dinamo postigao, kao i ovo što su postigli sa mnom, to je samo plus, a navijači će sigurno biti igračima dodatna motivacija. Momčad je ispred mojih nekih zasluga. Nastavili smo dobre rezultate nakon mog dolaska, ja sam stalno govorio da se možemo plasirati u Ligu prvaka. Igrači su ti koji su pozvali i doveli navijače na stadion, kaže karizmatični Kranjčar, koji je uvijek bio ljubimac navijača Dinama.

Kranjčar je najavio subotnju utakmicu protiv zahuktalog Osijeka na Maksimiru:

- Reprezentativne aktivnosti su iza nas. Imali smo taj jedan hendikep, iako smo jako sretni zbog toliko reprezentativaca iz naših redova. Nismo bili kompletirani na treninzima, a dio igrača je bio na dispoziciji B momčadi. Neke smo igrače regenerirali i utakmicom protiv Osijeka krećemo u pakleni mjesec. Sedam utakmica u tri tjedna, a među njima su kvalitetni i zahtjevni protivnici. Svaki igrač bit će nam bitan i morat ćemo ih dobro balansirati za sve te utakmice. Osijek je dugo godina bio izvan nogometnog vrha i veseli nas ovaj susret. Onaj tko poznaje momčad Osijeka i tradiciju kluba zna da će ovo biti derbi. Konkuriraju za visoku poziciju i neće biti lako. Kao nogometaš i trener igrali smo uvijek s Osijekom pred puno navijača, a oni su isto tako bili svojesvrstan Dinamov bazen gdje smo crpili kvalitetne igrače. Šuker, Rukavina, Kasalo... Naša dva kluba sigurno zaslužuju da na Maksimiru bude puno gledatelja i prava nogometna atmosfera, smatra Kranjčar.

Počinje zahtjevan ciklus utakmica, svaki je igrač dragocjen:

- Pivarić se dobro oporavlja nakon ozljede, dok je Fiolić došao iz mlade reprezentacije s ozljedom. Mislim da će on ipak biti u redu i da će konkurirati za Osijek. Machado je igrao u Novigradu za B momčad i veseli nas da je njegovo koljeno stabilno. Vraća nam se i Šitum. On je igrač koji je dobar na krilu i kvalitetan u oba smjera. Šteta što se ozlijedio, jer bi nam već bio u kombinacijama. Benkoviću je nekako dobro došla pauza zbog ozljede, osjetio je problem s aduktorom još protiv Salzburga, ali spreman je i imamo ga na raspolaganju. Moje slatke brige su da će trebati dobro odvagnuti koga baciti u vatru protiv Osijeka. Neki će preskočiti utakmicu tako da mogu biti na visokoj razini protiv Lyona. Momčad se u subotu neće puno mijenjati, a igrači koji neće konkurirati bit će na dispoziciji za B momčad kako bi održali kontinuitet utakmica. Ulazimo u ovaj ciklus s optimizmom i sa željom da skupljamo bodove na domaćem planu, zadržimo svoju visoku poziciju i ostvarimo dobar rezultat u Ligi prvaka, zaključuje Kranjčar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.