Velimir Zajec: Hajduk, Rijeku, Osijek pozivamo na suradnju i gospoštinu!

Nedjelja, 10. ožujka 2024. 14:15 Napisao/la  SC

Nećemo nikoga dirati, uza sve smo igrače, radnu zajednicu, apsolutnu podršku ima i trener, kaže Zajec

Velimir Zajec na čelu kluba
Velimir Zajec na čelu kluba Foto: GNKDinamo/Facebook

Velimir Zajec obratio se novinarima prvi put kao predsjednik Dinama:

- Zahvaljujem se svima, ovim divnim navijačima, ljudima koji su radili s nama, da demokratski ovo sve prođe, bivšoj Upravi kluba koji su radili. Dolazimo sa svježim idejama da se klub digne na još višu razinu i da ovaj puk bude zadovoljan i održava ga na životu. Ovo je velika pobjeda demokracije, Dinamo je dobio jednu novu grupaciju ljudi, koji će se maksimalno truditi da Dinamo dođe još više, da rezultati budu očekivani, prije svega sad u Grčkoj, jako je važno proći PAOK, radi svih nas i da se nastavi raditi i igrati nogomet s ljubavlju. Dinamo je nogomet ljubav, puno odricanja, a najviše od svega toga je najvažnije: 'Imamo Dinamo, kazao je Zajec.

- Naš cilj je bio da se sve rješava gospodski, Dinamo je uvijek bio gospodski klub, da svi budemo zajedno. To je najvažnije. Nemamo sto dana kao u politici, mi ćemo krenuti odmah. Imamo natjecanje pred sobom, HNL i Konferencijsku ligu, znamo kakvo je domaće prvenstvo, imamo ljute protivnike pred sobom. Treba se boriti za što bolje rezultate. Igrači igraju dobro, ovo im je veliki push. Nećemo nikoga dirati, uza sve smo igrače, radnu zajednicu, pokušat ćemo da sve funkcionira kako treba. Ne znači da nije dosad, ali uvijek može bolje. Apsolutnu podršku ima i trener, naglasio je Zajec.

- Dinamo mora biti građanski, civilni klub, s jakim navijačima. Ovo je povratak Dinama njegovim navijačima, korijenima. Ti dečki su se izborili za povratak, to moramo cijeniti i nastaviti. Znam s kojim emocijama ulaze u sve, ali oni moraju i čuvati dignitet kluba. Reagirao sam na sve stvari iz srca, tako ćemo i nastaviti raditi. Analizirat ćemo puno toga, moramo vidjeti kakva je financijska situacija, onda pripremiti i sredstva za iduću godinu. Ako to bude Liga prvaka, onda će biti lakše. I još nešto, prihvaćamo sve naše oponente, Hajduk, Rijeku, Osijek..., ali pozivamo na dobru suradnju i gospoštinu, na terenu ćemo biti rivali, ali izvan terena smo prijatelji, naglasio je Zajec.

Novi predsjednik najavio je jednu kadrovsku promjenu:

- Sportskog direktora moramo brzo izabrati, to je najvažnije mjesto u klubu, da imamo čovjeka koji ima kontinuitet u sportskom sektoru, najavio je Zajec.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.