Sopić demantirao Barišića, Dinamo u Ligi prvaka pretrčao više od Real Madrida

Četvrtak, 22. rujna 2016. 20:32 Napisao/la  SC

Nije bitno koliko se pretrči, nego gdje se trči, kad se trči, i kako se trči, kaže Sopić

Željo Sopić demantirao je predsjednika Dinama Mirka Barišića, koji je prije protiv Rijeke tvrdio da momčad nije fizički spremna.

- Netko je našem gospodinu predsjedniku dao pogrešnu informaciju da je momčad protiv Lyona pretrčala 91 kilometar. Najmanja pretrčana kilometraža do sada u Ligi prvaka je 103 kilometra na jednoj utakmici. Mi smo protiv Lyona pretrčali 106 kilometara. Ne pričam u prazno, to su egzaktne činjenice. Recimo, Lyon je pretrčao samo dva kilometra više od nas, dakle 108 kilometara. Real iz Madrida je, recimo, pretrčao 105 kilometara, dakle manje od Dinama. Pa znate li da svaka momčad koja igra protiv Barcelone uglavnom pretrči oko pet kilometara više od njih? Nije bitno koliko se pretrči, nego gdje se trči, kad se trči, i kako se trči... Naravno da treba biti spreman, ali mene su iz tih podataka koje smo dobili iz Uefe brinule neke druge činjenice, kaže v. d. trenera Dinama.

Sopić ne zna do kada će biti trener, ali zna sljedeće:

- Trener je plaćen da bira! To je moja filozofija. Dok sam tu, ja ću izabrati tko će i kad će igrati. Neki treneri su malo popustljiviji, ali ja nisam takav. To otvoreno kažem. Nisam ja nikakav diktator, da se našalim, nisam Franjo Tahi, ali kod mene neke stvari ne prolaze. Sa mnom se ne raspravlja, to sam igračima dao do znanja prvog dana, tvrdi Sopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.