Sergej Jakirović: Žao mi je što nismo izdržali, igrači su frustrirani, ali kolo sreće će se okrenuti!

Nedjelja, 12. studenog 2023. 22:01 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: Screenshot

Niti Sergej Jakirović, trener Dinama, nije bio zadovoljan bodom na Rujevici, naročito ne nakon činjenice da je njegova momčad dva puta imala prednost.

- Došli smo u Rijeku odigrati hrabru utakmicu u naelektriziranoj atmosferi, mislim da su momci dali sve od sebe budući da smo prije dva dana igrali u Plzenu. Nakon frustrirajućeg poraza nekako je sve išlo kako treba, dali smo pogodak u pravom trenutku, izdržali smo početni pritisak, ali oba gola smo primili nakon dekoncentracije. Je li to uslijed umora ili nas je Rijeka izigrala, ali žao mi je što nismo uspjeli izdržati. Sigurno bi nam jako puno značila pobjeda s obzirom na okolnosti. Nisam zadovoljan bodom budući da smo vodili dva puta, ali jednostavno je to naša realnost i moramo ići dalje.

Imala je i Rijeka prigoda.

- Najizglednija je bila šansa Pjace, ali to je bilo i očekivano. Rijeka svakoj momčadi napravi pritisak, ne mogu svojim momcima ništa zamjeriti, vjerujem da su dali sve od sebe.

Dinamo je najopasniji bio iz prekida.

- Imali smo malo problema s Moharammijem, Dina Perića smo uveli zbog visine. Dobro je reagirao, postigao je pogodak, tražili smo ljude koji imaju iskustva igranja na Rujevici, nije ovdje jednostavno igrati niti jednoj momčadi.

Trener Dinama na Rujevici je dočekan puno blaže nego se to danima najavljivalo.

- Nikome ništa ne zamjeram, svako ima pravo na svoje mišljenje, to je za mene OK. Ne mogu se time opterećivati, to je nogometni folklor. Puno sam prošao od kada sam trener, nigdje mi nije ugodno, ali valjda je to znak i da vrijediš, kada se svi toliko koncentriraju na tebe. No, nikome ništa ne zamjeram.

Slijedi pauza zbog reprezentativnih obaveza.

- Igrom ne mogu biti nezadovoljan, nedostaje nam jedino da igru u polju naplatimo realizacijom. Puno je utakmica, momci se troše, ova pauza će nam poslužiti da se posložimo i oporavimo. Igrači su frustrirani, daju sve od sebe, a nikako da se to okrene na našu stranu. No, treba vjerovati da će se kolo sreće okrenuti na našu stranu, zaključio je Sergej Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.