Sergej Jakirović: Ne mogu biti nesretan s igrom, ali mogu s rezultatima

Srijeda, 08. studenog 2023. 23:43 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović: Ne mogu biti nesretan s igrom, ali mogu s rezultatima

Dinamo prije utakmice protiv Rijeke u četvrtak igra protiv Viktorije Plzen u Konferencijskoj ligi.

- Želio bih da momčad nastavi onako kako je igrala u Varaždinu. Pogotovo prvo poluvrijeme. Hoću da imamo “dinamovski gard”, da budemo samouvjereni, s puno samopouzdanja, da pokušamo odigrati natjecateljsku utakmicu. Važna je utakmica, svaka je važna. Igrali smo s Viktorijom u Zagrebu, bio je to čvrst i agresivan ogled u kojem su naši suparnici iskoristili jednu našu nepažnju kod jedanaesterca. Mi možemo odigrati bolje nego u Maksimiru, možemo uzeti bodove ovdje u Plzenu. Naravno, uvažavamo igre Viktorije, pogotovo ovu zadnju protiv Slavije, gdje su okrenuli utakmicu. Iznimno su trkački moćni, prava su momčad koja u svakom trenutku zna što radi. Morat ćemo biti jako dobri, čvrsti u duelima, rekao je trener Sergej Jakirović kojega najviše brine efikasnost:

- To s efikasnošću mi je već frustrirajuće! U zadnja tri kluba u kojima sam bio trener nisam imao takvu situaciju, nismo imali toliko peha u tim završnim situacijama. Može se istrenirati efikasnost. Na treninzima imamo dosta vježbi gdje se to trenira. Radi se o pozicijskoj završnici, dovodimo igrače u situacije koje im se mogu dogoditi na utakmici. Naravno, i razgovara se s igračima. Svjesni su svega. Ne može im se ništa zamjeriti, daju sve od sebe. Svatko bi bio sretan da zabije gol. U Varaždinu smo izašli onako kako bi Dinamo trebao izgledati svaku utakmicu, bez obzira tko je protivnik. Stvaramo prilike, to mi jako važno. Pomalo hvatamo automatizme koje radimo na treninzima. Jasno mi je da ništa ne ide preko noći, to je nemoguće. Dinamo je godinama navikao na nogomet s puno posjeda, ali uz individualnu kvalitetu koja je rješavala situacije u zadnjoj trećini. Sad moramo igrati drukčije, biti više radna momčad, kako bismo prevladali ovo što se događa. Ne mogu biti nesretan s igrom, ali s rezultatima - da, zaključio je Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.