RIJEKA - DINAMO Mario Cvitanović: Želim da imamo gard pobjednika u svakom trenutku

Četvrtak, 10. kolovoza 2017. 19:15 Napisao/la  SC

Nisam gledao ljestvicu, niti je gledam. To je totalno nebitno, početak je prvenstva, premalo je kola odigrano, kaže trener Dinama


Mario Cvitanović u petak igra drugi derbi HNL-a u rekordnom kratkom roku, tek što je odjavio utakmicu protiv Hajduka u Maksimiru trener Dinama najavio je utakmicu protiv Rijeke na Rujevici:

 - Očekuje nas još jedan derbi, veselimo se toj utakmici, punom stadionu i novim iskušenjima. Svaki dan je novo dokazivanje, želim da to tako shvatimo. Očekuje nas dobra Rijeka bez obzira na priče o izostancima. Rijeka je pokazala da je prvak, mi igramo protiv šampiona. Ali, ja želim da se mi ponašamo i da imamo gard pobjednika u svakom trenutku. Igrali smo u nedjelju, pa sljedeću utakmicu igramo u četvrtak, mislim da nema potrebe za brojnim rotacijama.  Teren pokazuje i dokazuje je li netko spreman ili nije. Bodovi su bitni, ali ovo je što sam naveo dugoročno je puno bitnije. Ne bojim se ničega, a što se tiče nazovimo ih rezervama Rijeke, u Osijeku smo dobili dokaz da nema rezervnih i prvih igrača, samo onih koji su određenom trenutku na terenu. Mi nemamo pravo razmišljati na način da fali nekoliko igrača suparničkoj momčadi. Igramo za sebe, respekt prema svakom klubu i igraču, ali bitan je naš gard, smatra Cvitanović.

 Dinamo na Rujevicu stiže kao vodeća momčad HNL-a što se dugo nije dogodilo:

- Nisam gledao ljestvicu, niti je gledam. To je totalno nebitno, početak je prvenstva, premalo je kola odigrano. Momčadi još nisu uhvatile željenu stabilnost, prerano je za donošenje zaključaka. Naš je plan da budemo bolji nego što smo bili, budemo li bolji onda nam šanse rastu. Želim gledati samo sebe, Dinamo je momčad u izgradnji. Bez obzira što su igrači dugo zajedno, ali po mom mišljenju smo u izgradnji. Dinamo nije pojedinac nego klub. Moramo biti momčad, zato neću pričati o pojedincima. Na taj način ne želim niti razmišljati, jer je i njihovo stanje nekad bolje, a nekad lošije. Donošenje odluka i zaključaka o pojedincima vrlo se brzo mijenja ovisno o situaciji. Bitna je isključivo momčad, kaže Cvitanović.

Što se tiče sastava trener dinama kazao je sljedeće:

- Zdravstveno stanje? Ne konkurira Ademi, haha. Sretni smo što se vratio, svakim treningom pokazuje sve više. Sigurno da će nam biti značajan igrač u budućnosti. Svi ostali su u konkurenciji, ali vidjet ćemo tko će istrčati na Rujevici. Ademi pokazuje pravi karakter, osjećam da mu je nakon svakog treninga sve lakše. Postaje sve življi i bolji. Bilo bi nezahvalno reći koliko će mu trebati da dođe u optimalnu formu, pauza od dvije godine nije mala. Ali, pozitivno sam iznenađen njegovim stanjem. On ne ide s nama u Rijeku, sutra će u Maksimiru odraditi neka testiranja. Vjerujem da će nam biti podraška na utakmici. Ćorić? Više ćemo znati nakon današnjeg treninga, zaključio je Cvitanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.