PLZEN - DINAMO Generacija igrača koja je dočekala europsko proljeće nema namjeru sezonu završiti u veljači

Četvrtak, 14. veljače 2019. 09:17 Napisao/la  SC

Razvijamo svijest kod igrača da je potrebno imati želju za napretkom. Vjerujem u ovakve rezultate u nastavku, ako ne i bolje, kaže trener Nenad Bjelica uoči večerašnje utakmice

PLZEN - DINAMO Generacija igrača koja je dočekala europsko proljeće nema namjeru sezonu završiti u veljači

 

Nogometaši Dinama večeras (21) igraju prvu utakmicu 1/16 finala Europske lige protiv Viktorije Plzen.

Prva generacija igrača Dinama koja je nakon 49 godina uspjela dočekati proljeće u Europi nema namjeru europsku sezonu završiti u veljači.

- Jako smo sretni i ponosni što smo ostvarili ovo do sada, kao i na to što ćemo ostvariti. Ekipa je u odličnom stanju, držimo balans da igrači ipak nisu premotivirani. Ne smijemo dozvoliti da izgore u prevelikoj želi. Imamo dobru atmosferu, pričamo o svemu i sutra ćemo se pozabaviti protivnikom. Nisu dobili previše informacija o Viktoriji jer želimo da budu što više fokusirani sami na sebe i da obave svoje zadatke na terenu kvalitetno. Ako to postignemo siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat. Nisam imao nedoumica oko sastava, već od nedjelje i utakmice sa Sesvetama. Donio sam odluku za početni sastav. Nadam se da će to biti uspješna kombinacija i da će dečki koji će istrčati na teren odigrati jednu veliku utakmicu i donijeti dobar rezultat za susret u Zagrebu. Siguran sam da smo se kroz te dvije prvenstvene utakmice s Rudešom i Istrom pripremili za ovaj susret Europa lige. Lijepo je doći ovdje s bodovnom razlikom koju imamo u prvenstvu i uz dvije pobjede. Fokus je sada na Viktoriji, vjerujem da ćemo ponoviti dobre igre i da ćemo mi na kraju biti ti koji će slaviti, kazao je trener Nenad Bjelica.

Kakvo raspoloženje vlada oko kluba ukazuje novinarsko pitanje: hoćete li otkriti sastav kada Dinamo bude igrao finale Europa lige?

- Svečano obećajem da ću reći, u tom finalu koje svi očekujemo. Prvo treba skočiti pa onda reći hop. Imamo teškog protivnika, iskusnu ekipu koja će imati podršku svojih navijača na stadionu. Nekoliko puta su prezimili u Europi. Prvo ide ta utakmica za nas. Ako prođemo, a nadamo se da ćemo u sljedećem kolu biti mi, pa onda i dalje od toga napredovati. Ako se to dogodi, dobit ćete informaciju o sastavu, rekao je Bjelica.

Nastavak sezone je tek počeo, momčad je ostala na okupu:

- Htjeli smo stvoriti momčad koja može postizati dobre rezultate i igrati na rezultat. Htjeli smo momčad u kojoj svaki igrač gine za drugog na terenu i u kojoj ima 26-27 igrača koji pomažu ekipi na svim frontovima. To smo uspjeli, napravili smo određeni momčadski duh i svi su to prihvatili. Takva igra može donijeti dobre rezultate. To je nivo koji smo htjeli postići. Ekipa koju svi respektiraju gdje god dođe. Ali postavljamo si nove ciljeve, želimo biti bolji nego što smo danas. Razvijamo svijest kod igrača da je potrebno imati želju za napretkom. Vjerujem u ovakve rezultate u nastavku, ako ne i bolje. Žao mi je igrača koji nisu ovdje s nama. Nadam se da će neki od njih moći igrati u četvrtak na Maksimiru. Siguran sam da će oni koji će sutra istrčati pokazati svoju kvalitetu kao u svim utakmicama do sada. Mirno spavam, imamo široki kvalitetan kadar i vjerujem u pojedince koji će istrčati na Doosan Areni. Poručujem navijačima da budu uz nas, da nas bodre kao što su to radili do sada. Isto tako, da vjeruju u momčad. Apeliram na fer i korektno ponašanje, u Plzenu i u Zagrebu. Neka pokažu da imamo dobre navijače i vjerujem da će im igrači znati to vratiti angažiranošću, zalaganjem i igrom. Dobro smo skautirali Viktoriju, otkad smo saznali da igramo s njima. Dobili smo informacije s raznih strana, sami smo ih gledali i znamo puno o njima, kao i oni o nama. Proučili smo momčad do najsitnijih detalja, zaključuje Bjelica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.