ZDRAVKO MAMIĆ

Jesam li ja Bin Laden, jesam li vođa ISIL-a?

Utorak, 09. siječnja 2018. 14:00 Napisao/la  SC

Ja sam  posudio klubu 83 milijuna kuna, kaže Mamić

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić Foto: www.gnkdinamo

Zdravko Mamić u Maksimiru je održao konferenciju za novinare pod radnim nazivom "Moja istina":

U uobičajeno dugačkom monologu Mamić je pretežito ponovio sve poznato iz njegove biografije, Dinamu, sukobu s političarima... Novost je jedino Mamićev osvrt na najnoviju istragu:

- To je razlog zašto se ja danas nalazim pred vama. U vrijeme kad oni kažu da sam od 2004. do 2007. neovlašteno raspolagao sredstvima Dinama, ja sam vam pričao u kakvom je stanju naš klub bio tada. Nije postojao... Ja sam zbog opasnosti da Dinamo izgubi status posudio klubu 83 milijuna kuna. U bankama sam desetke milijuna eura podigao za Dinamo, ali dajući garanciju kroz imovinu svoje obitelji. Toliko sam bio lud za Dinamom. Nismo mogli dobiti euro kredita, ali ja sam davao novac. Mogao sam u sekundi ostati bez svega što su moji djedovi stvarali. A oni sada pokušavaju dokazati da nisam ovlaštena osoba. Imam potvrde da sam u gotovini plaćao obaveze Dinama. To ću i dokazati. Otvorio sam tisuće radnih mjesta, u Dinamu čistačice imaju plaću od tisuću eura. Kakvi smo mi to ljudi? Što se dogodilo u Hrvatskoj? Zašto na sudu nisu oni koji su opljačkali Hrvatsku u privatizaciji? Zašto se ne istražuje ta pljačka, pljačka nezabilježenih razmjera? Ili pljačku kroz lažne predstečajne nagodbe? Važno je samo Mamića zgromiti! Jesam li ja onaj Bin Laden, jesam li ja vođa ISIL-a? Dajte mi život! Pustite me da živim! Imam obitelj, pustite me. Nevin sam dok me ne osude. Pustite me da živim i da se smijem, pustite sud nek odluči. Ja sam najsiromašniji čovjek u Europi s obzirom na količinu novca koja je prošla kroz moje ruke. Sve sam potrošio za Dinamo, prijatelje i u humanitarne svrhe, kazao je Mamić.

Između ostalog osvrnuo se Mamić ponovo na stare optužnice, svjedočenja Luke Modrića i Dejana Lovrena..

- Optužnica kaže da sam preko transfera izvukao stotine milijuna iz Dinama. Oni kao da nikad nisu čuli za dogovore između klubova i igrača pri podjeli odštete. Navodio sam vam ranije primjere iz Dinama, a sada je isto napravio Hajduk s Vlašićem. Dao mu je dio odštete, ali je napravio odličan posao. Tako je bilo u Hajduku i s Kalinićem, Kranjčarom... Od toga Hrvatskoj nije uplaćena ni lipa poreza. Ne mogu ja biti u zatvoru, a Modrić i Lovren na slobodi ako sam ja kriv. Pa nisam valjda sam prebacio novac, nego su i oni sudjelovali. Ali naravno da nismo nikako krivi, to je legalno i normalno u nogometu. Na ispitivanju u USKOK-u ne može biti odvjetnik, a Modrić je tamo imao odvjetnika. Na sudu su Modrić i Lovren na sudu dali istinit iskaz, a protiv njih je pokrenuta istraga za lažno svjedočenje. To je direktna prijetnja budućim svjedocima. Njihovi transferi se nalaze u knjigama. Imate 82 svjedoka optužbe i svi su svjedočili u moju korist. Svi vještaci... Nećete mirno spavati zbog ovog što ste napravili Modriću i Lovrenu. Da cijela Europa piše o njima zbog suđenja i nekakvih istraga protiv njih. Tražim od predsjednika i premijera da prekinu farsu koja se radi Modriću i Lovrenu, naglasio je Mamić i istaknuo sljedeće:

- Druga optužnica nije potvrđena. Zašto je 29 ugovora u kojima se spominje moj sin fiktivni posao, a svi ostali ugovori su u redu? I crnci, i Afrikanci i Englezi... To je sve u redu, a tamo gdje je obitelj Mamić to ne valja. Kako ćete objasniti da ste selektivno radili i pakirali obitelji Mamić? Ako u državi ima imalo pravde, ova optužnica mora biti obustavljena, tvrdi Mamić koji priznaje da je lagao da njegov sin Mario ne surađuje s Dinamom:

- Lagao sam! Što sam ja mogao reći tada kad je krenula Jovanovićeva kampanja protiv mene? Mogao sam samo reći da ne radi. Sinovi svih ostalih mogu raditi normalno, ali vlast je napravila sve da moj sin ne može raditi u Hrvatskoj. Radi u Švicarskoj i BiH, njima plaća porez. Naravno da on ima firmu u Švicarskoj jer mu Zakon o sportu brani da radi u Hrvatskoj, kaže Mamić koji nije zaboravio spomenuti nekadašnje igrače Dinama koji ga kritiziraju:

- Šimić je dobio pet milijuna maraka na račun u inozemstvo, Boban 13 milijuna dolara, Prosinečki koji me proklinje po medijima dobio je šest milijuna maraka. Zašto šutite? I svi ostali šute!, zaključuje Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.