Nikola Jurčević šokiran, Arijan Ademi kaže da je ovo što Dinamo radi tragično

Utorak, 08. svibnja 2018. 23:08 Napisao/la  SC
Nikola Jurčević
Nikola Jurčević

Dinamo je još jednom igrao daleko ispod razine momčadi koju tri boda dijele od titule prvaka, Lokomotiva je drugi put pobijedila (3:1) Dinamo ovog proljeća.

Nakon prvoga poraza smijenjen je Mario Cvitanović, malo je kasno u 34. kolu opet mijenjati trenera:

- Čestitam Lokomotivi na zasluženoj pobjedi. Što se nas tiče, jako sam razočaran s našom utakmicom. Vrlo smo loše ušli u susret, nakon primljenih golova bili smo u šoku i paralizirani, nismo bili pravi i na drugačiji način očekivali smo ovu utakmicu. Nadali smo se naslovu prvaka. Malo je rečeno da sam razočaran, trebat će nam nekoliko dana da zaboravimo ovaj neugodan trenutak te da se pripremimo za iduće kolo i osvojimo naslov prvaka. Teško mi je racionalno objasniti što se događa, već u 14. minuti gubili smo 2:0, dobili ta dva šokantna gola iz prekida. Pristup igrača? Ma svi skupa, igrači i stručni stožer, svi skupa smo podbacili. Ne bih ulazio u neke dublje analize, svi smo i razočarali i razočarani, drugačije smo zamišljali ovu večer. Ne želim tražiti opravdanja za ovako loš rezultat i veliko razočarenje, postojala je dobra atmosfera i želja i nije bilo pokazatelja za ovakvu šokantnu utakmicu. Ni u jednom trenutku nisam pomišljao da će se nešto ovako dogoditi. Apsolutno sam siguran da ćemo u narednim danima smoći snagu i bit ćemo prvaci Hrvatske. Treba biti iskren i pošten, danas nismo ništa zaslužili, rekao je Nikola Jurčević.

- Teško je sada pričati, prvo poluvrijeme nismo dobro ušli u utakmicu, to je bilo katastrofalno. Bolje smo ušli u nastavak, ali nismo zaslužili niti bod danas. Počeli smo igrati tek nakon drugog gola, ali to je nedovoljno. Danas ne možemo biti zadovoljni igrom, nismo zaslužili ništa. Sada smo još vrući, sigurno da tu ima puno stvari koje nisu dobre. Svaku utakmicu pripremamo s 12-13 igrača, neki i od tih nisu potpuno spremni, ali to nam ne smije biti alibi. Sezona je blizu kraja, znamo da nam nedostaje taj jedan korak. Moramo zaboraviti ono što je bilo i čiste glave završiti ono što želimo, rekao je Mario Gavranović.

- Žalosno je ovo što radimo, ovo je tragično i nema smisla. Uvijek ponavljamo isto, uvijek ista stvar. I uvijek loše uđemo u utakmicu prvih 20 minuta, pa onda napadamo, pa i promašujemo, ma sve uvijek isto. Stvarno nemam pojma šta se dešava. Pričali smo otvoreno u svlačionici, gledamo u čemu je problem. I sami ne znamo. Složili smo se kako ćemo stisnuti glave, razmontirati Rudeša i osvojiti taj naslov. A ako to ne napravimo, onda smo izdajice, onda lažemo jedan drugoga u oči, rekao je kapetan Arijan Ademi.